VM-poäng direkt för Ramona och Miriam

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SCANPIX
Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson.

VM-poäng i premiären.

Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson inledde årets VM-säsong starkt.

Svenskorna som är det enda helkvinnliga ekipaget i rally-VM:s grupp N, PWRC. De inledde säsongen med en sjätteplats och åtta VM-poäng. Det var en tuff tävling i Mexiko där svenskorna dels hade tekniska problem och även drabbades av en punktering.

– Målsättningen för sista dagen blev snabbt att ta oss i mål och säkra VM-poäng, säger Ramona på sin hemsida.

– Det här har varit ett mycket händelserikt och lärorik rally. Självklart är det surt med de tekniska problem vi har haft men vi måste komma ihåg att vi nu har gjort vår VM-debut och det i mästerskapets tuffaste rally. Vi plockar mer och mer tid i takt med att vi får mer rutin och när allting fungerar har vi redan visat att vi hänger med de snabbaste i VM. Det här känns jättekul och är lovande för framtiden.

”Hög puls”

Svenskorna var på jakt efter en femteplats under den sista dagen, de hade behövt ta in 80 sekunder och var på god väg när en växelvajer gick sönder. De fick reparera bilen och lyckades komma till start på rallyts längsta sträcka, där låg tjejerna trea när de körde på en sten och drabbades av en punktering.

– Det var med hög puls vi fick ut på den längsta sträckan i rallyt efter att tvingats reparera växelvajern provisoriskt innan start, berättar Ramona.

– Vi kunde ändå ta in mycket tid på Salgado men efter punkteringen som också gjorde att vi skadade styrstaget la vi om fokus på att ta oss i mål. Nu har vi gjort vår VM-debut och när allting har fungerat har vi hängt med de snabbaste. Miriam har varit stentuff och kämpat sig igenom och nu ska vi fira att vi gått i mål och överlevt vår VM-debut. Vi ser redan fram emot nästa rally!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally