”Hoppas att Schelin får åka hem...”

SPORTBLADET

Lottas klubbkompisar från Lyon ute efter revansch: ”Vi ska vara intelligenta”

Foto: Schelin spanade in sina kompisar i Frankrike.

Sverige stal bronset från Frankrike i VM i fjol och det svider fortfarande i fransyskorna. På fredag tänker Lotta Schelins klubbkompisar ge igen.

– Det var tungt i fjol, nu vill vi ha revansch, säger Elodie Thomas.

– Jag hoppas vi gör en bra match och att det är hon som åker hem denna gången…, säger Wendie Renard.

Foto: AVGJORDE Elodie Thomas (i mitten) gjorde matchens enda mål mot Colombia i går kväll. I kvartsfinalen ställs hon nu mot klubbkompisen från Lyon – Lotta Schelin.

Det franska landslaget har inte glömt. Förlusten i bronsmatchen, Marie Hammarströms lyckoträff och besvikelsen är fortfarande tuffa minnen. När Sportbladet talade med de franska spelarna efter lagets seger över Columbia (1–0) i går kväll höll de inte igen med känslorna inför kvartsfinalen på fredag.

”VM var tungt”

Fransyskorna åker till Glasgow med ett uppdrag mot Sverige: revansch.

– Det var en stor besvikelse efter VM-förlusten förra året och vi har ingen lust att uppleva något liknande igen. Vi ska göra allt vi kan för att vinna, säger Lyonspelaren Wendie Renard som pratade med sin svenska klubbkompis på hotellet i måndags.

– Vi träffades på hotellet, jag pratade med henne hon sa att hon inte hade lust att hamna mot oss i kvarten. Men här är vi …

Lotta Schelins andra lagkamrat – åtta av startspelarna i går har Lyon som klubbadress – Elodie Thomis:

– Vinner vi är det en revansch för VM i fjol. Det var tungt, det är inte enkelt när man förlorar en medalj. Men nu är det en annan match, vi är verkligen motiverade, säger hon.

”Vi känner henne väl”

Frankrike och Sverige har bara mötts två gånger de senaste fem åren, men fransyskorna vet ändå väldigt väl vad som väntar.

– I detta svenska lag finns fler än Lotta Schelin, det är ett kollektiv. Men visst Lotta är ett hot. Jag känner henne väl, hon är en väldigt bra anfallare, en av världens tre bästa tycker jag, säger mittbacken Wendie Renard.

Hur ska ni göra för att stoppa henne, falla med backlinjen?

– Vi ska inte avslöja våra taktiska hemligheter. Vi får se när vi sett dvd-bilderna…

Vänsterbacken Sonia Bompastor tror att det är till en viss fördel för Frankrike att de har så bra koll på Sveriges största anfallshot.

– Vi kände Lotta likaväl på VM men hon lyckades göra mål ändå... Men det är klart att våra försvarare känner henne väl från träningarna och vet hur hon hanterar bollen, säger Sonia Bompastor och påpekar:

– Jag hoppas att vi ska vara lite mer intelligenta än i fjol och inte låta henne göra några mål.

SÅ AVGÖRS SLUTSPELET

KVARTSFINALER

Fredag 3 augusti

13.00: Sverige–Frankrike

15.30: USA–Nya Zeeland

18.00: Brasilien–Japan

20.30: Storbritannien–Kanada

SEMIFINALER

Måndag 6 augusti

18.00: Sverige/Fra–Bra/Japan

20.45: USA/NZ–Storbr/Kanada

BRONSMATCH

Torsdag 9 augusti, klockan 14.00

FINAL

Torsdag 9 augusti, klockan 20.45

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS