Fotbollsexperter spår om superspelare efter Zlatan

SPORTBLADET

– och ger tips på höstens hetaste fotbollsresmål

Zlatan Ibrahimovic i Inter är undantaget.

Men i övrigt är det så gott som tomt på svenska spelare i de största fotbollsklubbarna.

Sportchansen har frågat fyra experter om han får några efterföljare, som svenska fotbollsfans kan resa iväg och se på absolut toppnivå i framtiden.

”Chippen” Wilhelmsson hoppar, genom att gå till en klubb i Saudiarabien, av jakten på ett kontrakt med en av Europas superklubbar. Fredrik Ljungberg har köpts ut av West Ham och befinner sig i utförsbacken av karriären, även om han lyckas få nytt kontrakt med en hyfsat bra klubb.

När svenska landslagsspelare nu värvas i Europa handlar det om Bolton eller Fulham. Bra lön, men väldigt få chanser att vinna stora titlar.

Så tycker experterna

Är det slut med tiderna då svenska spelare representerar superklubbar som Barcelona, Milan, Arsenal och Manchester United?

Svaret får vi från några av de största svenska fotbollsproffsen genom tiderna, i en enkät som Sportchansen har gjort. Klicka på blålänkarna för att se vad Ralf Edström, Pontus Kåmark, Jesper Blomqvist och Patrik ”Bjärred” Andersson säger. Där får läsarna även experternas tips på de hetaste resmålen för fotbollsfans i höst.