Hanson på väg att bli världsspelare

SPORTBLADET

Som golfspelare finns det pucklar man måste över för att ta nästa steg.

I går tog Peter Hanson Sveriges första seger i SAS Masters på tio år – jag tror att det betyder att han klättrar över berget som skiljer en bra spelare från världsspelarna.

Det var på tiden att Peter blev stor.

Som golfspelare finns det pucklar man måste över för att ta nästa steg.

I går tog Peter Hanson Sveriges första seger i SAS Masters på tio år – jag tror att det betyder att han klättrar över berget som skiljer en bra spelare från världsspelarna.

Det var på tiden att Peter blev stor.

Jag har alltid gillat Peter Hansons spel. Han spelar säkert, snabbt, enkelt och det är egentligen en gåta att han bara vunnit en gång fram till igår.

Men i golf är kapacitet och resultat två vitt skilda ting och trots att Hanson spelat bra har han inte vunnit och det är en viktig del om man ska bli riktigt stor, att kunna våga vinna.

Han säger själv att han tycker att han ofta spelat för defensivt och jag tror att det stämmer.

Den här veckan spelade han offensivt och det passar hans spel mycket bättre.

Som person är han lugn och balanserad men på banan ska han våga attackera, han har spelet för det.

I går gjorde den rutinerade skåningen ett stabilt sista varv ända fram till slutet då han faktiskt höll på att choka bort segern.

Överlevde till slut

Dubbelbogeyn på elvan sved men den var ändå inte lika dålig som hans två bogeys på 16 och 17 som kom ur ingenting.

Han överlevde till slut tack vare en magnifik järnsexa på sista hålet och nästa seger kommer inte att dröja lika länge som den här, det var tre år sedan han vann på San Roque i Spanien.

Jag är övertygad om att detta kommer att lyfta Hansons självkänsla lika mycket som kompisen Henrik Stensons seger i WGC.

Han kan mycket väl ta sig in på topp tio i världen om han börjar spela bra fyra varv också i majors.

Duellen med Pelle Edberg blev riktigt dramatisk och det kändes faktiskt som att Hooks stolthet var på väg att knö sig in i ett särspel på vilja och närspel.

Nu räckte det till en delad andraplats och säkrat kort nästa år. Jag tror att också Pelle tog sig över ett litet krön igår.

Han har haft en tung tid ända sedan K-club och Carnoustie ifjol men hans kvalitéer talar sitt tydliga språk och kan han bli lite säkrare från tee och hålla bollen i spel lite bättre så kan han vinna på högsta nivå, inget snack om det.

Kan spela ledarboll

Han visade att han kan spela i ledarboll på europatouren och vara nära att vinna är steget under att vinna så det gjorde förmodligen ett par hack i självförtroendebanken.

Regnet gjorde naturligtvis att många valde att stanna hemma under söndagen.

De missade en spännande avslutning runt artonde ännu en gång och åren på Arlandastad präglas mycket av stämningen runt sista hålet.

Ett genialt upplägg

Det är faktiskt ett genialt upplägg som spelarna älskar och det är nästan så att man hoppas att dom flyttar fram tee på

18:e på Bro Hof och får ett maffigt par 4 där man kan driva green på slutet när tävlingen spelas där från och med 2010.

Daniel Chopra led i blåsten och regnet men det är en del av spelet och kan man inte hantera det så vinner man inte på den här sidan Atlanten.

Han lovade komma tillbaks och en solig dag vinner han förmodligen här också, han blev i varje fall en stor publikfavorit med sin sköna stil.

Totalt sett ett bra SAS Masters och att Peter Hanson åker direkt från PGA-mästerskapet och vinner visar att det kan funka.

Och han ångrar sig inte en sekund att han valde den här veckan att bli stor.

Äntligen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf