Bottenmötet intressantast

Publicerad:
Uppdaterad:

Wegerup Bologna–Roma hetare än Inter–Udinese

Toppmötet Inter-Udinese i all ära.

Bottenmötet Bologna-Roma känns lika intressant.

Kanske till och med intressantare.

När Roberto Mancini dyker upp ur de skuggor han gömt sig i efter att ha kickats från Inter för att komma och titta på när Bologna tränar, då vet man i alla fall att det är nya tider.

I veckan presenterades Bolognas nye tränare. Sinisa Mihajlovic, Mancinis gamle vapendragare i Sampdoria, Lazio och Inter, som såväl spelare som hjälptränare. Mihajlovic får ingen mjukstart. Roma hemma i kväll och ett bottenmöte som heter duga.

Sitter u huvudet

– Laget är bra, allt sitter i huvudet. Vi har kvalitet, det har jag sett. Nu handlar allt bara om att jobba hårt, säger Mihajlovic.

Laget är näst sist med blott sex poäng, Roma fjärde från botten med ynka sju poäng. För Roma är det, i minst lika hög grad som för Bologna, en måstematch.

Segern mot Chelsea i veckan gav spelarna och Spalletti ett ögonblicks andrum efter hån och äggkastning. Men förlust och det brakar lös igen.

– Segern mot Chelsea gjorde oss gott, säger Spalletti.

Den goda känslan kommer man att behöva göra i kväll. Mihajlovic vill inleda sitt tränajobb med en seger. Spalletti vill ha en för att få behålla sitt jobb.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN