Rospiggarna stoppade Lejonens segersvit

”Underbart, det här behövde vi”

Sju raka segrar. Sen satte Rospiggarna stopp för Lejonens segerstaplande. I en mycket underhållande och spännande match vann Rospiggarna med 50–46.

– Underbart. Det här behövde vi efter två plattmatcher, sade Rospiggarnas Greg Hancock.

Foto: Lukasz Grochala
Greg Hancock.

Greg Hancock vann matchen i matchen mot Lejonens stjärna Nicki Pedersen med tre noll i inbördes möte. Inför sista heatet behövde Rospiggarna två poäng för seger sedan Adam Shields och Janusz Kolodziej vunnit dubbelt i heat 15 och givit hemmalaget ledningen för första gången sedan första heatet. Kolodziej var inte riktigt med från start men körde om båda lejonförarna.

– Vi hade väl ingen direkt plan. Inte mer än vara snabbast på banan, det var vi också, sade polacken.

Hancock var inte intresserad av andraplatsen i avslutningsheatet. Han gav varken Pedersen eller Sebastian Ulamek skuggan av en chans.

– Alltid skönt att få avgöra i sista heatet och speciellt mot serieledarna, sade Hancock och skrattade nöjt.

– Ingen trodde på oss innan serien men vi har bra atmosfär i laget. Nu lever hoppet om att kunna vinna SM-titeln, fortsatte Hancock.

Matchen bjöd på täta heat, många omkörningar och hemmalagets förare stod för de flesta.

Viktig skalp

Indianerna överraskade hemma mot Vetlanda. Kumlalaget uppträdde inte alls som seriens jumbolag och är det heller inte efter tisdagens omgång. Faktum är att Indianerna nu bara är två poäng efter just Vetlanda på sista slutspelsplatsen.

Indianerna tog kommandot direkt, hemmaförarna hjälpte varandra riktigt bra, speciellt i förstasvängarna, och hade 26–16 efter sju heat. Då toppade Vetlanda laget men i stället vann hemmaförarna Matej Ferjan och Magnus Zetterström dubbelt, vilket gav ledning med 31–17. Efter det bakslaget var Vetlanda ett slaget lag och Indianerna vann med 54–42.

Piraterna tog tredje raka segern, 49–47 mot Västervik i en svängig match. Piraterna hade 20–10 efter fem heat, låg sedan under med två poäng efter tio heat men vände på nytt.

– Vi vek ner oss lite innan paus men sedan jag givit killarna en utskällning i paus och talat om att vi inte åkte som ett slutspelslag så åkte alla ut och levererade. En riktig lagseger, sade Piraternas lagledare Stefan Andersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway