Defensiv uppryckning nyckeln till BS succéstart

SPORTBLADET

”Vi släpper in mindre mål då lossnar det framåt”

Två omgångar - två segrar. Norra allsvenskans bottengäng Falu BS har tvättat bort stämpeln som förlorare. Fredagens hemmamatch mot Gripen slutade med en klar 7-2-seger för bandymasarna.

- Vi började fokusera på Superallsvenskan ganska tidigt, det blev lite avslaget under slutet av allsvenskan, säger Erik Sundin, 25, tremålsskytt mot Gripen.

Gripen sköt en hörna i ribban redan i matchinledningen och hängde med bra före paus. Andra halvlek vann Falun med 4-0. Under en 20 minutersperiod gick hemmalaget från 3-2 till 7-2.

- Vi släpper in mindre mål och då lossnar det framåt också. Det här inledningen av Superallsvenskan kan man inte klaga på. Nu är det riktigt kul att spela bandy, säger Sundin.

Spångberg fyllde 600

Kenneth Spångberg gjorde under fredagen sin 600:e match i BS-tröjan och var en av de bästa i ett stabilt spelande dalalag.

- Just stabilitet är något vi saknat tidigare. Men nu stämmer det, vi kunde faktiskt vunnit med fler mål, säger Sundin.

Sundin tremålsskytt

Själv svarade Sundin för tre av BS nätkänningar.

- Kul. Tre mål har jag inte gjort under en match tidigare den här säsongen. Det har lossnat för flera av oss nu. Vi får lite självförtroende och det är precis vad vi behöver. Målet är att komma bland de fyra bästa. Nu gäller det att hålla i det här. Vi spelar sju matcher under två veckor. Det är tufft, men vi har ju fått en väldigt bra start.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy