Här dör P-G:s andre vän - på ett dygn

SPORTBLADET

Andra dödsoffret på ett knappt dygn i Dakarrallyt.

Andra förlorade vännen på ett knappt dygn för svenske PG Lundmark.

- Det känns som ett stort hål i bröstet, säger han.

Foto: Motorcyklisten fabrizio Meoni avled i Dakarrallyt.

Motorcyklisten och spanjoren José Manuel Pérez, 41, avled på ett sjukhus i Alicante i måndags efter en svår olycka på den sjunde etappen av Dakarrallyt.

- Jag kände honom som tävlingskamrat, det var en glad prick som alltid hade nära till skratt, sa Lundmark i gårdagens Sportbladet.

I går kom nästa chockbesked.

Den italienske storstjärnan Fabrizio Meoni, 47, avled av en hjärtattack efter en våldsam krasch på den elfte etappen. Meoni, som låg på andra plats, vann rallyt 2001 och 2002 och hade på förhand bestämt sig för att det här var hans 13:e och sista start.

"Min stora förebild"

- Han var min stora idol och förebild. Vi pratade med varandra dagligen när vi tävlade ihop. Det känns självklart väldigt tungt nu även om man hela tiden är beredd på att det kan hända, säger PG Lundmark som har deltagit i Dakarrallyt fem gånger.

Och han utesluter inte en sjätte start.

- Det kan låta väldigt krasst, men en stor del av tjusningen av loppet handlar just om faran. Att köra en motorcykel i 170 kilometer i timmen i öknen är väldigt farligt, och marginalerna är mycket små. Att bemästra det är en kick, säger Lundmark.

Vad krävs för en sjätte start?

- En fabriksstöd satsning. Annars är det ingen idé. Förberedelserna är otroligt viktiga för att minimera riskerna. Så trots det som hänt kan jag tänka mig att köra igen. Livet måste gå vidare.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport