Kryss i rysare på Jernvallen

SPORTBLADET

”Rättvist, sett till matchen”

Sandviken och Edsbyn är de enda lag i elitserien som efter tre omgångar ännu inte har förlorat.

Söndagens heta toppmöte på Jernvallen slutade 3-3.

Bäst på plan — målvakterna Anders Svensson och Gabriel Bridholm.

— 3-3 kändes rättvist sett till hela matchen, säger Edsbymålvakten Svensson.

Foto: LIMMADE STRAFF Anders Svensson, målvakt i Edsbyn och en av männen bakom mästarnas kryss i Sandviken i går.

Publiken på Jernvallen nöjt i fulla drag. Två av världens bästa bandylag bjöd på snabbt spel av bästa märke - propagandabandy.

Sandviken började klart bäst och tog sig enkelt igenom Edsbyns försvar. Henrik Hagberg gav hemmalaget ledningen vackert framspelad av Pelle Fosshaug och drygt 20 minuter in i matchen svarade Daniel Mossberg för en tjusig uppåkning och serverade Gustav Björkman öppet läge fram till 2-0.

”Mattades av”

— Saik var klart bättre i början, men sedan tycker jag att de mattas av, säger Svensson.

Då tog Edsbyn chansen. En missad dragning av Kimmo Houtelin blev till en drömpassning till Jonas Edling som kunde reducera. Edsbyn var på gång. Men det var Sandviken som fick nästa heta målchans - en straff.

Svensson limmade straff

Daniel Eriksson sköt högt mitt i målet men Anders Svensson stod kvar och limmade bollen.

- Han har skjutit en del straffar på mig genom åren. Jag vet att han brukar skjuta högt och den här var precis lagom hård, säger Svensson.

Svensson spelare ett stort målvaktsspel matchen igenom. Och det gjorde även Saikmålvakten Gabriel Bridholm som även han räddade en straff. Jonas Edling slog till från straffpunkten tio minuter efter paus men Bridholm följde bollen ner till höger i målet och klarade till hörna, Edsbyns första i matchen. Den slog Edling i mål - 2-2. Det Saik som spelat så bra före paus var plötsligt pressat. Edsbyn tryckte på.

Rönnkvist mot formen

De rödblå spelade utan Joakim Hedqvist som revbensskadades mot BolticGöta i fredags. I hans frånvaro klev ”gamle” Patrik Rönnkvist fram. Efter 71 minuter hade en boll i ribban och nio minuter före slutsignalen drämde han in ledningsmålet 3-2 på hörna.

- Skönt att det lossnar för honom. Nu har han äntligen fått orken tillbaka efter den sjukdom som gjorde att han missade flera matcher i höstas, säger Svensson.

Hagberg poängräddare

Fyra minuter efter Rönnkvists mål kom Jonas Edling fri och hade ett drömläge att göra 4-2. Men Bridholm räddade, edsbyläget blev till en snabb Saikkontring och Henrik Hagberg petade in 3-3 efter att ha tunnlat en edsbyförsvarare.

De sista minuterna var det Sandviken som kämpade hårdast för ett segermål. Anders Svensson fick flera gånger om visa sin landslagsklass efter vassa Saikavslut. Sista chansen hade Niklas Spångberg som ur högerläge sköte ett bra skott strax under ribban. Svensson tippade ut till hörna.

- Trots att vi tappade en ledning till oavgjort känns det rätt bra, det är inte ofta man tar poäng på Jernvallen, säger Anders Svensson.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy