Nytt spel nära ge Fläkten poäng

SPORTBLADET

Målkalas när Katrineholm vann

Mönstret från Västanfors allsvenska matcher har gått igen. Efter att ha spelat bra första halvtimmen har man fallit tillbaka och blivit rejält akterseglade målmässigt. Mot Katrineholm var den offensiva gladbandyn borta. Och den nya taktiken gav sånär utdelning.

- Nu fortsätter vi så här. På söndag kommer de första två pinnarna, säger mittfältaren Magnus Karlsson.

I allsvenskan spelade Västanfors rolig bandy, men lyckades inte ta en enda seger. Nu har Fagerstalaget tröttnat på att charma publiken.

På Backavallen var det långa lyft som gällde. Då hängde Fläkten plötsligt med hela vägen fram till slutsignalen. Katrineholm vann med 8-7, men Västanfors visade en helt ny attityd. Nykomlingen har tröttnat på att förlora.

- Vi hade verkligen behövt en poäng här. Det känns lite tråkigt att vi inte klarade det. Direkt efter matchen var det väldigt bittert, men så här en stund efteråt känns det ändå som ett steg på rätt väg, säger Karlsson, som gjorde två av matchens totalt femton mål.

Trots de båda inledande superallsvenska förlusterna ligger Västanfors inte sist i tabellen. Den positionen innehar Motala. På söndag möts de två poänglösa lagen på Motala Isstadion.

- Då vinner vi, säger Magnus Karlsson.

- Jag tror fortfarande att vi kommer att klara oss kvar i allsvenskan.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy