Friidrott

Vass Wissman vidare i VM

SPORTBLADET

Springer semifinal på 200 meter

PARIS

Inte lika vass som på förmiddagen.

Men Johan Wissman lyckades ändå ta sig vidare till semifinal på 200 meter i VM.

- Nu har jag nått min målsättning. Nu ska jag bara ha roligt och njuta av semifinalen, sa Johan.

Johan Wissman.
Johan Wissman.

Förstaplaceringen förbyttes till en fjärdeplats, och tiden försämrades från 20.54 till 20.59. Men allt det där spelade ingen roll. Det viktigaste var att säkra en semifinalplats. Och den främsta insatsen av en svensk sprinter sedan Torbjörn Eriksson gick till semifinal vid OS i Barcelona 1992.

- Jag var betydligt mer avslappnad i försöksheatet. Nu spände jag mig betydligt mer och kände mig sliten, både fysiskt och mentalt. Det tar på mer på krafterna än man tror att springa 200 meter.

Har en chans

Även om Johan blev fyra i sin kvartsfinal så är han inte helt borta från att kunna gå till final. Tiderna i försök och kvartar har inte varit så skräckinjagande.

- Det finns ett par toppar. Japanen (Suetsugu) som vann min kvartsfinal har varit väldigt bra. Men annars är det rätt jämnt. Om jag har lite flyt med lottningen och banan så har jag en chans.

Men då gäller det först att kroppen återhämtar sig.

- Jag är ju inte riktigt van att tävla på det här sättet, med flera heat efter varandra. Men jag är lätt i kroppen och springer ekonomiskt så jag hoppas det går bra.

Sova ut

Jag får ju sova ut och har hela dagen på mig att ladda upp så jag hoppas det blir bra.

Sedan är givetvis alla de svenska framgångarna i VM en sporre för Johan.

- Jag vill naturligtvis överträffa mig själv som de andra har gjort. Jag hoppas i alla fall kunna slå mitt svenska rekord. Jag känner mig i fysiskt bättre form nu än vad jag gjorde när jag satte det.

400 meter häck

Förutom Wissman var ytterligare en svensk i elden på onsdagskvällen. Mikael Jakobsson sprang semifinal (en av tre) på 400 meter häck, men var som väntat chanslös. Han blev sist i loppet på tiden 50.06.

Storfavoriter som höll

Två storfavoriter som infriade förväntningarna var Hicham El Guerrouj på 1 500 meter och mexikanskan Ana Guevara på 400 meter.

El Guerrouj gick upp i täten efter ett varv och sedan tuffade han bara på i högre och högra fart. Den som kämpade emot tapprast var fransmannen Mehdi Baala som tog silvret inför över 60 000 överlyckliga åskådare. Trea, efter en vass spurt, var skrällen Ivan Heschko från Ukraina.

Guevara är nästan lika dominant. Hon vann 400 metersloppet ännu mer överlägset än El Guerrouj på tiden 48,89 före Loraine Fenton på 49,43.

Pappas vann tiokampen

Tiokampen har inte direkt någon profil i Klüft-klass om man säger så. Varken när det gäller överlägsenhet, karisma eller popularitet. Vann tävlingen gjorde amerikanen Tom Pappas på 8 750 poäng före tjecken Roman Sebrle på 8 634.

Patrik Johansson

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott