Wiland och Elfsborg oövervinnerliga

SPORTBLADET

Boråsarna har seriens formstarkaste lag

Kalmar

13 poäng på de fem senaste matcherna. Efter 1-0-segern borta mot Kalmar FF har Elfsborg lämnat botten och är allsvenskans formstarkaste lag.

-Jag känner mig oövervinnerlig, säger Elfsborgs målvakt Johan Wiland, som efter gårdagens match hållit nollan fem matcher i rad.

Andra tongångar var det efter Elfsborgs tre inledande matcher. Noll poäng och tio insläppta mål. Någon direkt förklaring på Elfsborgs förvandling har dock inte Elfsborgsmålvakten.

- Vi har inte ändrat på något särskilt i vårt försvarsspel. Det handlar mer om självförtroende. Vi vågar och har blivit mer resoluta, säger Johan Wiland.

I första halvlek fick han en hel del att göra. Förste man att testa Wiland var Kalmar FF:s brasse Cesar Santin, som elegant rann igenom Elfsborgsförsvaret.

- Jag kom ut bra och han fick inget bra avslut, säger Johan Wiland, om frilägesräddningen.

För stillastående

Kalmar FF var det bättre laget i första halvlek och skapade ett par riktigt farliga chanser. Bästa läget fick skytteligaledaren Dedé Anderson. Brassen tog sig förbi Johan Sjöberg på högerkanten och sköt i stolpen. Returen höll Dedé liggande på att nicka in, men Wiland täckte igen.

- I första halvlek blev vi för stillastående. Vi visste att vi kunde vinna den här matchen om vi spelade bollen snabbt längs med marken. Det gjorde vi i andra halvlek även om det inte var någon fantastisk match av oss, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Andra halvlek var chansfattig. Elfsborg vann mer och mer dueller på mitten och med sju minuter kvar att spela kom segermålet.

Hasse Berggren nickskarvade fram bollen till inhopparen Daniel Alexandersson, som bara hade varit på planen i fem minuter.

Lobb avgjorde

Daniel Alexandersson avslutade med en iskall lobb över utrusande Petter Wastå i Kalmarmålet.

- Jag såg att han var på väg ut och bestämde mig tidigt för att lobba, säger segerskytten.

Det var Daniel Alexanderssons andra mål i allsvenskan. Det första gjorde han under sejouren i Halmstads BK mot - Elfsborg.

- I normala fall får vi utdelning på någon av alla de chanserna vi skapade i första halvlek. Vi gjorde ett försvarsmisstag i andra halvlek och då var det mål, summerar KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Kalmar FF har inte vunnit någon match efter EM-uppehållet och på söndagen var saknaden stor efter lårskadade Fabio Augusto.

TT