VSK - en defensiv poängmaskin

SPORTBLADET

”Vi spelar bandy för att ta poäng”

I Allsvenskan var Västerås ett darrigt svänggäng - det laget finns inte längre. Elitserielaget VSK har utvecklats till en defensivt stabil poängmaskin. Brobergs tränare Peter Isaksson kritiserade efter sitt lags 2-5-förlust på Rocklunda VSK:s ”tråkiga” sätt att spela bandy. Men de grönvita bryr sig inte.

- Vi spelar inte bandy för att Peter Isaksson ska bli nöjd - vi spelar bandy för att ta poäng, säger VSK-anfallaren Andreas Hammarbäck, 26.

5-2 mot Broberg innebär att Västerås fortfarande ligger i tabelltopp - tillsammans med Villa Lidköping. Söderlagen har överbevisat tvivlarna. Villa har chockat sina motståndare med ett offensivt fartspel. VSK har täppt till bakåt - på de sex elitseriematcher som laget hittills spelat har de grönvita bara släppt in 20 mål.

- Vi har pratat mycket om vårt defensiva spel. Den största skillnaden nu jämfört med tidigare är att alla nu ligger på rätt sida bollen, säger Hammarbäck.

Solskenet flödade över de nästan 4000 åskådarna på som såg söndagens elitseriematch på Rocklunda. Men alla njöt inte av vädret. Vid ställningen 2-1 till Broberg bländades bortamålvakten Pasi Hiekkanen av solen och släppte in ett långskott från Anders Bruun. Sedan tog VSK över. 4-2 i paus blev till 5-2 i andra halvlek.

- Vi gör ingen riktigt bra match offensivt, men vi vinner. Nu vore det skönt att ta två poäng på tisdag också (Broberg borta), gör vi det så har vi ett riktigt bra utgångsläge inför VM-uppehållet, säger Hammarbäck.

Två Brobergsspelare tvingares bryta matchen mot VSK på grund av skador. Robert Dammbro fick en lyra i huvudet och Stefan Larsson ett slag på ljumsken. Troligen är båda tillbaka redan till tisdagens returmatch på Hällåsen.

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy