Därför dröjer stjärnvärvningen

Av: Tomas Ros

Publicerad:

Djurgården letar febrilt efter nya forwards.

Och i bottenlaget Hershey Bears finns dröm-värvningen Axel Jonsson Fjällby, 20 år.

– Han kan inte skriva på för oss. Hans ”out” till Europa gäller från 14 november. Efter det kan han bryta med sin klubb om han vill, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Stryk mot Brynäs med 1–2 för ett skadedrabbat Djurgården där Dick Axelsson, Andreas Engqvist och Manuel Ågren just nu saknas.

Lägg därtill att Emil Bemström är nära JVM-laget och kan bli borta fyra veckor under jul och nyår så förstår man att laget måste ha in fler forwards till laget.

– Det är inte så lätt. Många klubbar letar efter spelare och vi kikar runt på det mesta just nu, säger Djurgårdens sportchef.

”Finns en out i hans kontrakt...”

En följetong under hösten är Axel Jonsson Fjällby och hans vara eller inte vara i både Nordamerika som i Djurgården. Han blev en publikfavorit under förra säsongen i Djurgården och i JVM-laget, som tog silver efter att ha förlorat finalen mot Kanada.

Nu tillhör han Washington Capitals organisation och spelar med bottenlaget Hershey Bears i farmarligan AHL. Eftersom han saknar kontrakt med Djurgården, eller något annat svenskt lag, är situationen speciell och kan inte liknas med den som Jonathan Davidsson befann sig i när han lånades ut från Columbus Blue Jackets till Djurgården.

– Han kan inte åka hem nu. Det finns en out i hans kontrakt, men den börjar inte gälla förrän 14 november. Så just nu kan han inte lämna sitt lag och åka hem, om han skulle välja eller vilja det. Vi får vänta till 15 november och se hur han känner och vill. Vi är intresserade av honom, det vet han, säger Joakim Eriksson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE