Motorsport

Världsmästaren snabbast i Dakar

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Men det är Roma och Coma som har ledningen totalt

Carlos Sainz.

Foto: TT

Världsmästaren Carlos Sainz var snabbast i Dakarrallyt.

Men det är ökenräven Stephane Peterhansel som jagar sin 12:e seger.

Dagens etapp, den sjunde, startade med ungefär 45 minuters försening, det gällde alla kategorier i Dakarrallyt. Anledningen var att det var så stark dimma att räddningshelikoptern inte kunde lyfta.

För bilarna handlade det om 533 km och de klättrade upp till 4100 meters höjd. Snabbast var Carlos Sainz, rallyvärldsmästaren var mer än dyra minuter före närmsta konkurrent Nasser Al Attiyah och han tog sin andra etappseger (den första på etapp fyra). I den totala sammanställningen tog Stephane Perthansel in ytterligare en minut på Nani Roma, som leder tävlingen när det nu återstår sex etapper.

Coma tappade något

Även för mc-förarna var det en tuff etapp, både för förare och maskiner. De körde på mer än 3000 meters höjd. Även dagens etapp ändrades, den krympte från 401 till 344 kilometer, och snabbast var Joan Barreda Bort som tog sin tredje etappseger och därmed tappade tvåan Marc Coma ungefär fyra minuter i den totala tävlingen. Coma jagar sin fjärde seger i tävlingen och har nästan 40 minuter till godo inför de sex avslutande etapperna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally

Dakarrallyt