Li Fen vann prestigemötet

SPORTBLADET

”Har mycket kunskap som hon kan förmedla”

Foto: Li Fen

Eslövs AI:s mellandagsturnering i pingis hade lockat ett riktigt vasst startfält och det blev till slut en duell mellan Sveriges två nu överlägset bästa spelare, nyblivna Europamästarinnan Li Fen och Matilda Ekholm.

Li Fen vann med 3–0 i set.

Li Fens inträde i landslaget har inneburit en extra dimension i pingisspelet för Matilda Ekholm, som två gånger blivit ratad av Sveriges olympiska kommitté. Li Fen kan i detta avseende bli den draghjälp som kan innebära en OS-biljett i Rio 2016.

– Jag vill inte sätta upp några sådana mål eftersom jag bara skulle bli besviken om det inte blir av. Mitt mål är i stället att hela tiden förbättra mig, menar Matilda Ekholm.

Det har hon sannerligen gjort. Framgångarna avlöser varandra. Li Fen är en person som haft god inverkan och på hemmaplan kan Matilda Ekholm inte få bättre kvalitet på träningen än den Li delar med sig av.

– Jag kommer att stanna kvar och träna med henne några dagar i Malmö. Hon har mycket kunskap som hon kan förmedla och vi talar mycket taktik och spelstilar så i det avseendet har jag stor nytta av henne. Det är jämnt på träningen men i matcher höjer hon sig ofta, säger Matilda Ekholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis