Tinne: ”Topptrion är inte ouppnåelig”

Tinne Vilhelmson Silfvén.
Tinne Vilhelmson Silfvén.

Världsrekordryttaren Charlotte Dujardin presterade en ny drömritt på sin Valegro i dressyrens världscupfinal i Lyon och vann rena krossegern.

Tinne Vilhelmson Silfvén kom åter fyra. Men hon ger sig inte.

– Nej, topptrion är inte ouppnåelig, säger hon bestämt.

Med sin fjärdeplats i Lyon tangerade Tinne Vilhelmson Silfvén sitt resultat från världscupfinalen i Göteborg förra året, även då på bästa hästen Don Auriello.

Därmed befäste den svenska världsfyran sin roll som den eviga fyran i nuvarnade världstoppen. Alla tre ryttarna före henne på världsrankningen placerade sig åter etta, tvåa och trea.

Tinne Vilhelmson Silfvén var glad ändå.

– Idag är jag nöjd, det var jag inte igår. Men idag hade jag inte kunnat få till det bättre, säger hon till Sportbladet.

I lördagens Grand Prix hade hon bland annat en grov miss i en galoppbytesserie.

Vilhelmson Silfvén fick ihop 80.911 procent. Vinnaren, brittiskan Dujardin fick över 92 procent medan tvåan Helene Langehanenberg/Damon Hill, Tyskland slutade på drygt 87 procent.

”Ska göra vad jag kan”

Trean Edward Gal/Glocks Undercover, Nederländerna, var inte riktigt lika överlägsen med sina 83.7 procent.

– Jag ska göra vad jag kan för att nå en tredjeplats. Men då får jag inte rida fel, som igår, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Hon tycker det finns gott hopp att nå ännu vassare form på Don Auriello till VM i Normandie i augusti.

– Han utvecklas ständigt, så varför skulle han stanna av nu? På träning blir han hela tiden ett snäpp bättre. Det gäller bara att få med sig det in på banan, säger Sveriges bästa dressyrryttare.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN