Ex-flickvännen till attack mot Pistorius

Oscar Pistorius satt i högsta domstolen och vittnade under ed om hur flickvännen innan Reeva Steenkamp varit otrogen mot honom.

Då svarade exet på Twitter:

– Det där är de sista lögnerna du kommer att få yttra.

Samantha Taylor, tidigare flickvän till Pistorius.
Samantha Taylor, tidigare flickvän till Pistorius.

Rättegången mot den mordåtalde sprintstjärnan Oscar Pistorius fortsätter. Under gårdagen bröt han tystnaden när han kallades som första vittne av försvaret. Enligt sydafrikanska News24 väntas Pistorius vittnesmål sträcka sig över en vecka och i dag fortsatte han att höras vid högsta domstolen i Pretoria.

Och rättegången tog en ny vändning när Pistorius berättade om ett tidigare förhållande med en kvinna vid namn Samantha Taylor.

– Hon hade det kämpigt och jag tror inte att hon var förberedd på uppmärksamheten som kommer med att dejta mig, berättade Pistorius i rättssalen.

”Erkände att hon haft sex”

Pistorius är mån om att tvätta bort den stämpel som kvinnokarl han har i hemlandet Sydafrika. Därför berättade han om hur förhållandet med Samantha tog slut.

– Hon erkände att hon hade sex med en annan man när jag var på OS (London 2012).

Men Taylor, som följer rättegången hemma framför tv:n höll inte med i den historiebeskrivningen. Hon tog till Twitter direkt:

– Det där är de sista lögnerna du kommer att få yttra. Se till att det är värt det, skrev Taylor enligt Sky.

Dementin lyftes snabbt upp i sydafrikansk press innan hon själv raderade den.

Läste själv upp sms

Senare under förmiddagen läste Pistorius upp samtliga meddelanden han och Reeva skickat till varandra under det drygt fyra månader långa förhållandet.

– Du ser fantastisk ut min ängel. Jag vet att du inte är glad just nu men du har haft ett par stressfulla månader, löd ett sms från Pistorius.

– Sanningen är att jag saknar dig, löd Reevas svar.

Sprintstjärnans försvar vill bevisa att förhållandet var kärleksfullt.

– En gång skickade jag sju eller åtta smajlis i ett meddelande, berättar Pistorius i rättssalen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.