– Nu vill jag göra mitt bästa F1-lopp hittills

Marcus Ericsson står i näst sista startled.

– Nu vill jag göra mitt bästa F1-lopp hittills, säger han.

Svensken slog Max Chilton, Marussia och var näst sist i kvalet till Bahrains GP. Han var tre sekunder efter täten i Q1 och han var åtta tiondelar efter sin teamkollega Kamui Kobayashi som var 19:e man i sin Caterham.

– Vi gjorde absolut framsteg under natten och jag vill tacka alla i teamet för det jobb som de har lagt ner för att ta oss vidare från en tuff fredag, säger Marcus Ericsson.

– Jag började med ett misstag på de nya däcken och det kostade mig lite tid på det första varvet. Jag gick in i depå och sedan väntade vi på att ta ännu ett varv i slutet av Q1 och mitt sista varv var det klart bästa den här helgen, tyvärr var inte mitt utvarv så bra. Jag hade kunnat köra lite snabbare men ändå är jag rätt nöjd med lördagen.

Nu hoppas han på att avancera under loppet som är 57 varv långt.

– Sett till tillförlitligheten och till de förbättringar vi har gjort har det varit en bra helg och jag koncentrerar mig på att göra ett bra lopp i morgon, säger svensken som nu kör sitt tredje F1-lopp.

– Jag lär mig nya saker hela tiden och med tanke på hur många varv som jag har kört här i Bahrain så vill jag se till att detta lopp blir det bästa hittills. Lyckas jag med det blir detta en bra helg.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN