Sportbladet prisas: ”Landets snyggaste”

Hyllas av Scandinavian News Design Society

Sportbladet prisas på nytt.

Tidningen får nu dubbla designutmärkelser.

– Det är väldigt roligt och visar att Sportbladet fortfarande gör landets snyggaste sidor, säger Sportbladets Jarkko Päiväniemi, som redigerat ­båda tidningsupp­slagen som vunnit pris.

Jarkko Päiväniemi.
Jarkko Päiväniemi.

Det är Sportbladets guld- och VM-kval-uppslag som hyllas av Scandinavian News Design Society. Sidorna som prisas med en medalj och ett hedersamt omnämnande.

Men det här är inte heller första gången Sport­bladet prisas. Jarkko Päiväniemi gjorde de två upp­slagen som prisas. Men han vill inte ta åt sig hela äran själv.

”Ett lagarbete”

– Det är ett lagarbete. ­Mina kollegor Petter Westin och Maja Holmér hjälper till med ideér och ofta spånar vi fram sidorna tillsammans, säger Päiväniemi.

Hur Jarkko Päiväniemi och hans kollegor lyckades göra det vinnande gulduppslaget kan Päiväniemi bara förklara på ett sätt.

– Det är egentligen ganska enkelt när man har en bra bild och kommer på en bra rubrik. Det svåraste är annars de vardagliga sidorna tycker jag.

VM-kval-uppslaget består av en stor bild föreställande Zlatan Ibrahimovic när han rullar in bollen

i mål.

– Bilden! Direkt jag såg den: ingen text, ingen ­rubrik. Klassiskt för att fånga en magisk, folklig känsla. Det är dessa kvällar mitt jobb är enkelt, säger Jarkko Päiväniemi.

”Landets snyggaste”

Trots att pappersbilagan fortsätter att hyllas går den ner i upplaga. När fler och fler vänder sig till sportbladet.se tycker Päiväniemi att det är extra roligt med de nya utmärkelserna.

– Det är väldigt roligt och visar att Sportbladet fortfarande gör landets snyggaste sidor, säger han och fortsätter:

– Jag har varit med sedan 1996 och sett hela utvecklingen med papperstidningen. Det är otroligt roligt att vi fortfarande får priser för tidningen.

Du har vunnit priser förut – ­vilken är du mest stolt över?

– Ettan efter uttåget ur EM 2004. Nej, nej, nej och en deppande Olof Mellberg. Det var enorm tidspress, men blev extremt bra slutresultat.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.