Klart: Förre spelaren blir ny Bajentränare

Rosendahl tar över efter Brodén

Rosendahl har tidigare spelat i Hammarby.
Rosendahl har tidigare spelat i Hammarby.

Hammarbys nye tränare är klar.

Före Bajenspelaren Göran Rosendahl, 45, tar över.

– Banden är definitivt starka, säger han till klubbens hemsida.

Hammarby Bandy var regerande svenska mästare men missade årets final på Friends Arena. Efter semifinaluttåget mot Västerås valde tränaren Magnus Brodén att tacka för sig.

Nu är efterträdaren utsedd – och det blir en tidigare Hammarbyspelare som tar över.

Göran Rosendahl, 45, har gjort nio säsonger i Hammarby och vunnit fem SM- och fyra VM-guld som spelare. Nu ska han leda Bajen i elitserien i höst.

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Hammarby. Jag var här som spelare i nio år, några av åren som kapten, så banden är definitivt starka, säger han till klubbens hemsida.

Arbetar inom IT

Rosendahl, som vid sidan av bandyn arbetar inom it-branschen, har aldrig tidigare varit huvudtränare. Men de senaste två åren har han hjälpt till i ledarstaben hos Sirius.

– Jag känner ju att suget efter bandy är stort. Jag har hållit på med bandy hela mitt liv, det blir en identitet, och jag har när jag varit borta känt att jag har saknat bandyn. Jag ser verkligen fram emot att starta arbetet och sen tillsammans med spelare och publik få kliva in på Zinken.

Optionsår i kontraktet

Rosendahls kontrakt gäller över ett plus ett år. Den nye tränaren har en del idéer om hur Bajen ska bli ett finallag igen.

– Hammarby har utvecklat sitt spel mycket de senaste två åren. Men självklart går jag in den här tränarrollen eftersom jag också ser utvecklingsmöjligheter. Vi har en jättebra trupp och vi vill spela en underhållande bandy.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN