Portade stjärnan – & försvarade guldet

”Tror inte de ger mig en medalj”

MALMÖ/STOCKHOLM. Alexander Rudd skrev på för Storvreta mitt under säsongen.

Då portade Falun landslagsspelaren från laget, gick till final och spöade Storvreta när de säkrade sitt andra raka SM-guld.

– Jag tror absolut inte att de ger mig en medalj, säger 21-åringen till Sportbladet.

Alexander Rudd en av nyckelspelarna i Sverige.
Alexander Rudd en av nyckelspelarna i Sverige.

Den stora snackisen under årets innebandysäsong har varit Alexander Rudds övergång från Falun till Storvreta. När Uppsala-klubben presenterade värvningen, som ska genomföras efter säsongen, i februari svarade Falun med att stänga av 21-åringen.

”Hade lovat Holmgren”

Trots det avbräcket tog sig den regerande mästaren till final – där de ställdes mot just Storvreta. Ett irriterat möte som gick hela vägen till förlängning.

Storvreta hämtade in ett 1-4-underläge och tog ledningen med bara tre minuter kvar efter att Joakim Olsson satt både 5-5 och 6-5. Men med 18:18 på klockan kvitterade Emil Johansson för Falun och räddade gulddrömmen.

Fyra minuter och 59 sekunder in på förlängningen dök han sedan upp, Faluns store målkung. Alexander Galante-Carlström blev stor guldhjälte med matchavgörande 7-6.

– Jag hade lovat (Thomas) Holmgren som kom till vårt lag och förlorade finalen förra året (då för Dalen mot Falun) att han skulle få ta med sig ett guld hem och det får han göra nu, säger Galante-Carlström i TV4.

”Har rätt till en medalj”

En som också ska få med sig ett guld hem är Alexander Rudd. Men trots att landslagsspelaren hann med de nio matcher som reglerna slår fast för att få en medalj tror inte 21-åringen att Falun kommer släppa någon.

– Jag tror absolut inte att de ger mig en medalj. Reglerna är skrivna så att jag ska få en, gör man nio matcher minst har man rätt till medalj, men så som jag känner föreningen, med de personerna, tror jag absolut inte att jag får den. Tyvärr, säger Rudd till Sportbladet och lägger till:

– Jag vet inte om jag vill ha den heller.

Hur skulle den kännas att ha?

– Obetydligt. Jag har rätt till den, men det känns lite larvigt. 

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN