Skandalspelare greps – efter bombhot

Smith i blåsväder igen

NFL-stjärnan Aldon Smith arresterades vid Los Angeles internationella flygplats i helgen, uppger time.com.

Smith surnade till när han stoppades för en extra säkerhetsgenomgång – och påstod att han hade en bomb med sig.

Aldon Smith, 24, har varit i blåsväder förr. Under förra säsongen fälldes San Francisco 49ers-spelaren för drograttfylleri och missade flera ligamatcher på grund av behandling mot missbruk. Smith har även ertappats med innehav av illegala vapen efter en fest där skott avlossades i luften och Smith, enligt rapporter, ska ha blivit knivhuggen.

Nu blåser det på nytt kring skandalspelaren, uppger time.com.

Slumpmässigt utvald

I helgen befann sig Smith på Los Angeles internationella flygplats. När han skulle ta sig igenom säkerhetskontrollen stoppades han slumpmässigt för en extra genomgång, vilket tydligen fick Smith att surna till rejält. Den 24-årige linebacken var ”aggressiv och inte samarbetsvillig med säkerhetspersonalen och fällde en kommentar att han hade med sig en bomb innan han gick vidare mot gaten”, skriver sergeanten Karla Ortiz i ett uttalande.

Smith greps vid gaten och arresterades för falsk rapport om bombhot. Under söndagskvällen släpptes han sedan mot en borgen på motsvarande 130 000 kronor.

”Vi är besvikna”

San Franciscos general manager Trent Baalke är missnöjd med Smiths uppträdande.

– Vi är besvikna över att höra om incidenten med Aldon Smith. Men eftersom detta är en pågående rättsprocess samlar vi fortfarande inte fakta och vill inte ge några fler kommentarer, säger Baalke enligt time.com.

Aldon Smith pratade så sent som i november om att han var på väg att bli kvitt problemen utanför fotbollsplanen.

– Jag kommer lyckas. Varje dag är ett steg närmare för att komma dit jag vill vara, sa han enligt 49ers-bloggen SF Gate.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN