Fjärde titeln kan säkras – i oktober: Är redan klar

Publicerad:

SPORTBLADET

Han har tre titlar.

Han är på väg mot en fjärde.

Sebastian Vettel kan säkra den redan i oktober.

Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel.

Efter den övertygande segern på Spa seanst och pole position i dagens F1-lopp på Monza är Sebastian Vettel på väg att styra sin Red Bull mot en fjärde VM-titel – bara 26 år gammal. Han har 46 poäng ner till VM-tvåan Fernando Alonso och även om det är 200 poäng kvar att slåss om under det åtta återstående loppen krävs det näst intill ett under om Alonso ska kunna vinna titeln.

– Det finns ingen som kan slå Vettel, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda som nu arbetar för Mercedes till motorsporttotal.

– Hans favoritbanor finns kvar på programmet. Han är redan klar mästare.

Kan säkra titeln

Om Sebastian Vettel vinner dagens lopp på Monza, det sista loppet på europeisk mark, har han ett perfekt utgångsläge. Även om Fernando Alonso vinner de återstående sex loppen vinner tysken VM om han är tvåa i mål bakom spanjoren vid samtliga återstående lopp.

I fjol lyckades han bli mästare trots att han låg 39 poäng bakom Alonso efter loppet på Monza där han inte tog en enda poäng. Han vann sedan fyra raka lopp: Singapore, Sydkorea, Japan och Indien.

Vinner han alla de kommande fem loppen i år – då kan han säkra titeln i Indien den 27 oktober. Niki Lauda tror att han gör det i Abu Dhabi den 3 november.

– Faktum är att fortsätter Sebastian i samma form som han har visat upp nu, och jag ser ingen anledning till att han inte skulle göra det, är han mästare två lopp före säsongsfinalen i Brasilien, säger Niki Lauda till Sport Bild.

Anna Andersson

– Det säger jag som expert, och som sådan är jag väldigt erfaren och kvalificerad.

Startuppställningen - topp tio:

1. Sebastian Vettel, Red Bull-Renault

 2. Mark Webber,  Red Bull-Renault

 3. Nico Hülkenberg, Sauber-Ferrari

 4. Felipe Massa,  Ferrari

 5. Fernando Alonso, Ferrari

 6. Nico Rosberg, Mercedes

 7. Daniel Ricciardo, Toro Rosso-Ferrari

 8. Sergio Perez, McLaren-Mercedes

 9. Jenson Button, McLaren-Mercedes

10. Jean-Eric Vergne, Toro Rosso

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN