Rafa Nadal får möta Ronaldo i sin debut

SPORTBLADET

Tennisesset om stjärnmötet: ”Han har alltid varit min hjälte”

Rafael Nadal spelar sitt livs första livepokerturnering i Prag den 12 december.

Nu är hans motstånd klart – tennisens världsetta ställs bland annat mot pokeresset Daniel Negreanu, förre skidkungen Alberto Tomba och legendariska anfallarna Ronaldo och Andrij Sjevtjenko.

– Ronaldo har alltid varit min hjälte, säger Rafael Nadal.

Rafael Nadal avslutade tennissäsongen högst upp på världsrankingen och då passar den spanska superstjärnan på att göra debut i sin nya satsning – poker.

Nadal, som har ett sponsorkontrakt med sajten PokerStars, har spelat på nätet i ungefär 1,5 år och samtidigt tränat hårt ihop med sin personlige pokercoach, proffset Alfonso Cardalda.

Sedan ett par veckor är det klart att spanjoren gör sin livedebut under EPT Prag den 12 december, i en välgörenhetsturnering där sammanlagt 100 000 euro eller 885 000 kronor ska delas ut till behövande.

Pokern världsetta är med

När det nu står klart vilka Rafael Nadals motståndare blir kan vi konstatera att det handlar om blytunga namn.

Forne skidkungen Alberto Tomba, ukrainske fotbollshjälten Andrij Sjevtjenko ställer upp, precis som Fatima Moreira de Melo, OS-guldmedaljör i landhockey och numera pokerproffs, och pokerns världsetta Daniel Negreanu.

Men det allra största namnet, i alla fall om du frågar Rafael Nadal, är Ronaldo.

Inte Cristiano utan den brasilianske Ronaldo, "Il Fenomeno", som är tidernas främste målskytt i fotbolls-VM och helt enkelt en av de största spelarna som någonsin beträtt på en fotbollsplan.

"Vi är alla proffs"

– Ronaldo har alltid varit min hjälte och jag ser fram emot att möta honom vid pokerbordet. Det fantastiska med poker är att vi får en gemensam plattform som vi kan mötas på. Och det finns många likheter mellan strategin i idrott och poker, så det ska bli kul att se vad han tar med sig från fotbollsplanen till pokerbordet, säger Rafael Nadal i ett pressmeddelande.

Ronaldo ser också fram emot utmaningen.

– Det kommer bli en fantastisk turnering, och det är en av få chanser jag får att mäta mig med Rafa och de andra idrottarna på en jämnlik spelplan. Vi är alla proffs, men inom helt olika områden, och pokern är en gemensam nämnare där vi kan tävla på ett rättvist sätt, säger Ronaldo.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker