Taylors mardröm - ser ut att missa EM-kvalet

SPORTBLADET

Svenske NBA-stjärnan skadade hälsenan

37 sekunder in i matchen gick Jeffery Taylors hälsena av.

Nu förväntas den svenske basketstjärnan bli borta minst ett halvår – och missa Sveriges EM-kval.

– Det här är tråkigt för Jeffery, hans klubb Bobcats och för landslaget, säger landslagschefen Jonte Karlsson.

Efter en tung förstasäsong har Jeffery Taylor i höst etablerat sig i NBA för sitt Charlotte Bobcats. 24-åringen startade matchen mot Detroit Pistons i fredags kväll, lokal tid, men han bara stå på banan en halvminut innan det small till i höger hälsena.

Svensken föll ihop. Han var tydligt plågad när han leddes av planen.

Morgonen efteråt undersöktes Taylor av Bobcats läkare. Ingen exakt diagnos ställdes, men efter att ha kontaktat klubben är den svenska landslagschefen Jonte Karlsson bekymrad.

– Jag pratade med en av coacherna som sa att det inte ser bra ut. Det kan se värre ut än vad det är, saker kan bli bättre, men det går redan nu att säga att det inte är en bra skada, säger han.

”Haft en fantastisk säsong”

Taylor ska undersökas mer ingående, men höger hälsena verkar vara av. I så fall krävs operation under nästa vecka och en rehabperiod på åtminstone ett halvår.

Jonte Karlsson ser det som ett tungt avbräck.

– Framför allt är det inte bra för Jeffery som haft en fantastisk säsong i NBA. Det är heller inte bra för Bobcats och inte för landslaget, säger han.

I februari lottas kvalet till EM 2015. I augusti och september ska Sverige försöka ta sig till sitt andra raka slutspel, men det ser ut att bli utan sin största stjärna bredvid Jonas Jerebko.

– Ja. Är skadan så allvarlig som den verkar behöver vi inte bekymra oss över sommaren, för då kommer han definitivt inte kunna vara med. Det blir massa rehab under sommaren, säger Jonte Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA