”Jag är besviken”

avPatrick Kipler

SPORTBLADET

Ericsson elva i GP2-debuten – nära att tvingas bryta

Tuffa tag Här försvinner Marcus Ericssons chanser i dagens GP2-debut. Bulgaren Arabadzhiev kommer upp på insidan av svensken och trycker till honom så att Ericsson försvinner av banan. Efter incidenten åtta varv från mål tappade svensken farten i bilden. FOTO: VIASAT MOTOR

GP2-debuten i Abu Dhabi blev inte riktigt vad Marcus Ericsson hade tänkt sig.

Svensken slutade på elfte plats, sedan han med nöd och näppe lyckats ta bilen i mål.

– Övre hjulupphängningen vänster bak var nästan helt av på slutet. Tur att den inte gick av, då hade det kunnat bli en rejäl smäll, säger Marcus.

Nära att tvingas bryta Marcus Ericsson hade problem med bilen i slutet av loppet och fick kämpa för att ta den i mål. Det blev till slut en elfteplats för svensken. FOTO: AP

Med åtta varv kvar av loppet åkte svensken på en tryckare av Vladimir Arabadzhiev. Bulgaren tvingades bryta, medan köregenskaperna på svenskens bil blev sämre och efter smällen tvingades Ericsson köra defensivt.

– Det var väl en raceincident. Jag tycker han var lite sen i sin attack och samtidigt var det lite osmark av honom. Jag å min sida hade kunnat ge honom lite mer plats, säger Marcus om tryckaren.

– Efter det blev bilen i stort sett okörbar. Bland annat var styrningen skev.

Blev lite för optimistisk

Från sin 15:e startposition lyckades Ericsson aldrig blanda sig in i tätstriden. Han lyckades visserligen komma i väg hyfsat i starten och körde upp sig tre platser, men dessa lyckades han också tappa redan på det första av de totalt 33 varven.

– Det var lite oerfaren körning. Jag skulle ha varit nöjd, men blev lite överoptimistisk och istället uttryckt. Då tappade jag placeringarna jag körde upp mig i starten.

Under racet hade han och stallkamraten i ART också vissa problem med farten.

– Utväxlingen var inte bra, vi kom efter ur i stort sett varje kurva och hade problem att få fart på rakorna.

Hoppas på poäng

Ericsson hade hoppats på att kunna köra upp sig till åttonde plats i loppet, vilket skulle ge pole position i morgondagens race, men svensken kunde aldrig nosa på den placeringen. I stället får han starta från ruta elva i söndagens tävling.

– Det är ett kortare race utan depåstopp. Kan jag göra en bra start igen så kanske jag kan köra upp mig till en sjätte plats. Det skulle vara riktigt skoj om jag kunde köra hem någon poäng.

Hur ser du totalt på helgen så här långt?

– Jag är besviken, men får försöka se det positiva i vissa saker. Det har varit en del nya grejer, som depåstopp, och sånt har gått bra. Det finns saker som jag kan ta med mig in framtiden, säger den svenske racingtalangen.

Italienaren Davide Valsecchi vann dagens tävling.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport