Derbykrossen

Publicerad:
Uppdaterad:

Edsbyn besegrade enkelt Bollnäs med 5–1 i slaget om Hälsingland

Ett supereffektivt Edsbyn vann det heta hälsingederbyt i Bollnäs med 5–1 i elitseriebandyn.

– Bästa matchen för säsongen, sade Edsbyns Magnus Olsson.

– Jag är grymt besviken, vi flyr från jobbet, sade Bollnäs Per Hellmyrs.

Bollnäs har under första delen av serien varit ett stort utropstecken, är tabelltrea trots förlusten. Det började också bra för Bollnäs när Erik Olovsson tidigt gjorde 1–0. Roligare blev det inte för hemmalaget. Efter 1–1, ett skott från Hans Andersson som hemmamålvakten David Borvall borde tagit, kom Edsbyn in i matchen, och efter paus var Edsbyn det lag som visade bäst attityd.

”Kuben” satte viktiga 3–1

Edsbyn gjorde två snabba mål trots spelare utvisade och visade sedan upp ett mycket bra försvarsspel. Efter 3–1-målet av Magnus ”Kuben” Olsson var Edsbysegern aldrig hotad. Så långt hade Edsbyn i stort sett full utdelning på de chanser laget skapat. Edsbyn är tabellfyra, två poäng efter Bollnäs.

Det är längre ner än Edsbyn brukar vara.

”Vår bästa match för säsongen”

– Jag har aldrig varit med om att det strulat så mycket för oss som lag som det gjort denna säsong med skador och sjukdomar. Ibland har vi knappt fått ihop fullt lag, sade Olsson.

– Detta var vår bästa match för säsongen, vi jobbade verkligen för varandra. Det känns som att vi är på rätt väg, fortsatte Olsson.

För Per Hellmyrs som i somras lämnade Edsbyn för ärkerivalen Bollnäs, tillsammans med Pär Törnberg, sved förlusten.

Hellmyrs kritisk mot egna laget

– Jag var rejält laddad, men det måste hela laget vara om man ska vinna. Vi flydde från arbetsinsatsen och satte kompisarna i svåra läge. Jag är mycket besviken, sade Hellmyrs.

Hellmyrs fick inte mycket ytor någon gång. När han fick bollen hade han snabbt en Edsbyspelare på sig, de gamla klubbkompisarna var väl medvetna om hans kapacitet.

– Mycket av Bollnäs spel kretsar runt Hellmyrs och Törnberg. Klart att vi måste åka med dem när de får boll, sade Olsson och log nöjt.

Sandviken är kvar i serietopp, sedan laget vänt 0–2 till 3–2 hemma mot Broberg. Daniel "Zeke" Eriksson avgjorde.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN