HAN DOG DIREKT

avStefan Holm, Erik Nises, Patrick Kipler

SPORTBLADET

Speedwayföraren Emil Kramer kraschade in i bergvägg sent i går kväll: ”Fruktansvärt – han var en kille som alla tyckte om”

Foto: Foto: ARNE LUNDSTRÖM
”orsaken är oklar” Ingen halka rådde på vägen där speedwayföraren tappade kontrollen över sin skåpbil. ”Orsaken till olyckan är fortfarande oklar”, säger Göran Carlbom på polisens ledningscentral i Västra Götaland.

Speedwayföraren Emil Kramer omkom i en singelolycka utanför Töreboda i går kväll.

Av okänd anledning tappade 30-åringen kontrollen över sin skåpbil och körde in i en bergvägg.

– Det här är fruktansvärt, säger vännen Anders Fröjd, lagledare i Lejonen.

Foto: Foto: ARNE LUNDSTRÖM
”Bilen var totalt mosad. Det var totalstopp på vägen”, säger ett vittne på olycksplatsen.

Olyckan inträffade vid 22-tiden i går, på länsväg 202 mellan Töreboda och Mariestad. Räddningspersonal var snart på plats, men Emil Kramers liv gick inte att rädda.

– När ambulanspersonal kom fram konstaterade de omgående att personen var avliden, säger Göran Carlbom på polisens ledningscentral i Västra Götaland.

Polisen hade i natt ingen förklaring till varför Emil Kramer, som färdades ensam i fordonet, hamnade utanför den asfalterade vägen och kraschade mot en bergvägg.

”Totalt mosad”

Vid tidpunkten för olyckan rådde ingen halka på den aktuella platsen.

– De anhöriga är underrättade. Vi gör en utredning i sedvanlig ordning, säger polisens presstalesman Björ Blixter till Sportbladet under torsdagen.

Bilister som tvingades stanna vid olycksplatsen ville inte tro sina ögon.

– Bilen var totalt mosad. Det var totalstopp på vägen, säger ett vittne.

Emil Kramer hade varit proffs i flera år och förlängde nyligen kontrakten med Mariestadsklubben Örnarna och brittiska Somerset Rebels. Han var bara 16 år när 1996 blev svensk lagmästare med Örnarna.

”Det är fruktansvärt”

Emil Kramer tillhörde den absoluta Sverigeeliten som junior och hade år 2000 bara VM-stjärnan Andreas Jonsson före sig i JSM-finalen. Han har tävlat för en rad klubbar i elitserien och allsvenskan och hjälpt både Dackarna och Lejonen till SM-guld.

Sportbladet talade i natt med Lejonens lagledare Anders Fröjd, som också var personlig vän med Emil Kramer.

– Han levde på sin talang och kunde verkligen åka speedway. Jag hade bra kontakt med honom. Det här är fruktansvärt, så jävla tråkigt. Emil var en rolig kille som alla tyckte om. Ja, det finns inte en människa som har ett ont ord att säga om honom, säger Anders Fröjd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway