Alpint

Pärson tappade viktiga poäng – men vann superkombcupen

Anja Pärsson.
Anja Pärsson.

SPORTBLADET

Alpina VM blev ett misslyckande – och nu blir det allt svårare för Anja Pärson att lyckas med säsongens andra mål: den totala världscupsegern.

Pärson gjorde en rejäl miss i superkombinationen och slutade femma, samtidigt som toppkonkurrenterna lyckades bättre.

Tyskan Maria Riesch och amerikanskan Lindsey Vonn, de värsta rivalerna om totalsegern, tog de två första platserna, vilket innebar att poänggapet ökade.

– Det var ingen enkel dag för mig, och jag åkte inte lika bra som jag hade hoppats. Nu måste jag fortsätta kämpa hårt för att ha chans på den totala världscupen, men jag inser att det blir riktigt tufft nu när de tog fler poäng än vad jag gjorde, sade Pärson på presskonferensen.

Det var redan efter 20 sekunder av det inledande störtloppet som missen kom. Hon kom för långt ut i en sväng och tappade sannolikt omkring en halv sekund i tid mot toppkonkurrenterna.

Misstaget inträffade på det ställe där landslagskollegan Nike Bent åkte ur några minuter tidigare.

Landslagstränaren Mikael Junglind:

– Kommunikationen fungerade bra, men det är stora beslut man ska fatta på en hundradel i 130 kilometer i timmen, och det är inte alltid så lätt. Då kan det bli så att man gör misstag på likande ställen. Men än är det inte kört. Säsongen är inte slut, det finns många poäng kvar att köra om, sade Junglind till TT.

En femteplats i störtloppet var ändå helt okej, men Pärson verkade sedan ha lite problem i slalombacken och var till slut drygt två sekunder efter segraren Riesch.

Pärson säkrade dock totalsegern i superkombinationscupen, åtminstone en liten tröst.

Anja Pärson igen:

– Jag vågade inte riskera något i slalomåket, för jag visste att en topp-fem-placering skulle räcka till superkomb-titeln och att jag behövde alla poäng jag kan få i sammandraget. Och det känns bra att ha vunnit den cupen, det är första gången jag gör det, sade hon.

Avståndet upp till Lindsey Vonn i totalcupen är däremot nu uppe i nästan 300 poäng.

Kajsa Kling blev på personbästa 17:e plats, medan Frida Hansdotter åkte in som 54:a, över sex sekunder från täten.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint