Drömstart för Rickard Rydell

Publicerad:
Uppdaterad:

Pallplats x 2: En otrolig helg

Målet är ett VM-guld.

Och inledningen är lovande.

Rickard Rydell säsongen med två pallplaceringar.

– En drömstart, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
KANONSTART Rickard Rydell fick en drömstart i helgens race – två platser på pallen!

WTCC-säsongen inledde med två tävlingar i Brasilien och svenskens SEAT som vann märkes-VM i höstas dominerade stort. I kvalet hade teamet de fem snabbaste bilarna och i båda loppen lade SEAT beslag på plats ett till och med fyra.

Fjolårets världsmästare Yvan Muller vann det första loppet och Gabriele Tarquini det andra.

”Regnet var tur”

Rickard Rydell var trea respektive tvåa. I båda loppen körde han upp sig flera placeringar.

– Det här var en drömstart för SEAT, en närmast otrolig helg. Innan vi kom hit kunde vi inte drömma om ett sådant här resultat. Grunden la vi i lördagens kval där vi tjänade mycket på att hjälpa varandra att dra växelvis svensken i ett pressmeddelande.

Inför det andra loppet kom det en regnskur, vilket hjälpte svensken och hans teamkamrater.

– Regnet var ren tur för oss. Framhjulsdriften fungerar ofta bättre i regnet och vi kunde ta oss förbi framförvarande BMW-bilar ganska snabbt. En andra- och en tredjeplats är jag mycket nöjd med och det är oerhört jämnt i mästerskapet mellan fyra SEAT-förare.

Svenskens målsättning är att ta en VM-titeln och stallet satsar hårt på att försvara märkes-VM och gärna ta en individuell titel också.

Teamorder på g?

I fjol var kampen hård i teamet och till slut var det ledningen som tog beslut om vilka förare som skulle köra för medalj.

– Är det jämn med BMW kan det bli frågan om teamorder redan innan halva säsongen är körd, säger Rickard Rydell till Sportbladet.

– Då gäller det att vara den snabbaste föraren i teamet. I fjol hade jag lite otur och var inte tillräckligt jämn, men i år hoppas jag på att det stämmer bättre. Jag känner mig i bra form.

Säsongsinlendingen var ett bevis på det. Efter den första deltävlingen har han fjorton poäng och ligger trea - bara en poäng från ledaningen som delas av helgens båda segrare. Nästa tävling körs i Mexiko den 22 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport