”Jag hade en dålig dag på jobbet”

Av: Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

Jätteskräll – Djokovic utslagen

Foto: Reuters

PARIS. Hörde du knallen strax före 19.00?

Det var Philipp Kohlschreiber som krossade världstrean Novak Djokovic i Öppna franska.

– Jag hade en dålig dag på jobbet, säger serben.

Världsfyran Novak Djokovic har imponerat stort under grussäsongen och hade tre matchbollar mot självaste Rafael Nadal under genrepet i Madrid.

Det var då det.

I dag blev den nyblivne 22-åringen sensationellt utslagen av Philipp Kohlschreiber. Den 25-årige tysken gjorde sitt livs match och vann i tre raka set, 6-4, 6-4, 6-4.

Med pigga ben, känsliga handleder och tunga grundslag manövrerade Kohlschreiber ut sin betydligt mer namnkunnige motståndare. Djokovic rörde sig dåligt och svarade för en rad oförklarliga misstag.

– Givetvis är jag besviken över min insats. Jag hittade ingen rytm och var för passiv. Jag försökte att inte bli frustrerad och väntade på mina chanser – men det kom inte så många. Jag kan bara gratulera honom. Han gjorde en bra match och spelade smart taktiskt. Tyvärr hittade jag inga lösningar på det. Jag kan bara skylla på mig själv. Så här kan det vara inom idrotten, säger Novak Djokovic.

Sensationsmannen Kohlschreiber är 31:a på världsrankingen och har tidigare aldrig överlevt andra omgången i Paris. Nu är han plötsligt klar för åttondelsfinal, där han får möta spanjoren Tommy Robredo.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN