Jonsson tror på svensk finalplats

SPORTBLADET

”Den här banan passar oss bättre”

Sverige har torsdag kväll en ny chans att kvala in till lag-VM-finalen i speedway. En bra chans tror lagkaptenen Andreas Jonsson.

– Vi kände oss aldrig riktigt bekväma i Vojens i lördags. Banan i Leszno passar oss bättre, säger han.

Sverige lyckades plocka fler poäng än hemmafavoriten Danmark i lördagens kval. Men det räckte ändå inte till final då Ryssland överraskade alla. Så nu väntar en tuff utmaning för att Sverige ska kunna nå finalen på lördag. Sverige möter Danmark, Australien och England, ettan och tvåan tar de resterande finalplatserna.

Kom trea senast i Leszno

För Andreas Jonsson blir det angenäma minnen att återvända till polska Leszno. Tidigare i år var han trea i den individuella VM-tävlingen i Leszno, efter Jason Crump och Tomasz Gollob.

– Banan i Lezsno passar mycket bättre än Vojens bana. I Leszno är det mycket mer lera i banan så även om den packas stenhårt för tävlingen finns det alltid lite material att åka i. Vi var där ganska nyligen med mitt polska lag Bydgoszcz och då gick det också bra för mig, säger Jonsson.

Som kapten och den svenske förare som åkt mest i Leszno kommer Jonsson att dela med sig av sina erfarenheter.

– Det gäller att alla hitta rätt inställningar. Men Jonas Davidsson åkte också bra i seriematchen med Bydgoszcz och Fredrik Lindgren har också varit där några gånger så jag har känslan att det kommer att gå bra för oss, säger Jonsson.

Andersen tillbaka

I det danska laget saknas brännskadade Nicki Pedersen, han har dock lämnat en liten dörr öppen för att kunna köra i finalen på lördag om danskarna kvalificerar sig för final. Danmark får tillbaka Hans Andersen som missade lördagens kval.

Redan klara för finalen är Ryssland och värdnationen Polen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway