Poker

Nu ska Sveriges bästa spelare utses

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Michael Tureniec en av de nominerade

Vem är Sveriges bästa livespelare och vem är bäst på nätet? Vem är årets nykomling och vem är årets bästa kvinnliga spelare? Omröstning pågår – och du kan rösta. Vinnarna är sedan nominerade till PokerStars Scandinavian Poker Awards.

Har nominerat spelare Murat Sahan, chefredaktör för Poker Magazine.
Har nominerat spelare Murat Sahan, chefredaktör för Poker Magazine.

Sveriges bästa pokerspelare i olika kategorier ska koras. Finlands, Norges och Danmarks likaså. I varje land sköts omröstningen av en pokertidning och i Sverige är det

Poker Magazine

. [extern länk].

Sköter röstning

Tidningens chefredaktör, Murat Sahan, berättar:

– Poker Magazines roll är att sköta omröstningen i Sverige medan Ace Magazine, till exempel, har motsvarande uppgift i Danmark. Jag sitter i juryn som har nominerat de svenska kandidater som man nu kan rösta på i Sverige.

Han fortsätter:

– Det här är ett bra tillfälle för svenska folket att rösta på vilka de tycker är bra.

Varför är det viktigt med en sådan här pokergala?

– Det är ett sätt för pokern att ge spelare som lyckats bra ett gott renommé. i alla slags sporter, eller i underhållning om man tycker att poker är det, så hyllar man dem som gjort bra ifrån sig. Och så ska det också vara i pokern också.

Ger status

Han tycker att galan har fått status i branschen på de få år den har funnits.

– Till exempel ”Nebuchad” (Jonas Danielsson) blev klart mer känd efter att han fick pris som årets onlinespelare i fjol. Det innebar mycket för honom. Annars är det så att man bara blir uppmärksammad för stunden när man vinner en tävling men tack vare galan blir det mer av den varan, det är bra grejer för pokern.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker