Mejla

Jennifer Wegerup

Beckham-lånet sågas av Platini

SPORTBLADET

...men Becks planerar att stanna – har hittat lyxvåning

PÅ LÅN ”Varför då inte bara låna en spelare för en match? Eller kanske fem spelare för en final?” Uefa-ordföranden Michel Platini (t.h.) gillar inte Beckhams avtal med Milan.
PÅ LÅN ”Varför då inte bara låna en spelare för en match? Eller kanske fem spelare för en final?” Uefa-ordföranden Michel Platini (t.h.) gillar inte Beckhams avtal med Milan.

En 18-rummare i Milanos centrum.

Det sägs bli David Beckhams nya hem.

Samtidigt är Michel Platini kritisk till lånet.

– Varför inte bara låna spelare för en match då?

Knappt hade stormen kring Kaká och Manchester City blåst i hamn (Milans trygga rödsvarta famn) förrän nästa blåste upp. Ingen kan säga annat än att det rör på sig i Casa Milan.

En som redan säger att Milan är ”casa mia” (mitt hem) är som bekant David Beckham.

Enligt italienska medier, bland annat seriösa La Repubblica, har David, i samråd med hustrun Victoria förstås, redan funnit det som ska vara hans hem i Milano, mer konkret. Det uppges vara en nätt sak på 18 rum mitt i Milanos främsta kvarter. 

Säljer Milan Kaká?

Medan dragkampen mellan LA Galaxys vilja och Berlusconis plånbok nu pågår spekulerar samtidigt de italienska fotbollsredaktionerna i huruvida det kan bli så att Kaká trots allt säljs framöver, om David Beckham blir kvar.

”Var ska det sluta?”

Inte för att den sistnämnde skulle klara att ersätta den förstnämnde som spelare men för att allt i slutändan är ett pussel och spel med pengar och personer. Kaká placeras framför allt i Real Madrid.

Som med så mycket av skriverierna kring transfermarknaden handlar dock det mesta om tro och inte om vetande.

Mitt i alltihop har också Michel Platini gett sig in i debatten. Uefa-ordföranden är kritiskt till att Milan från början bara lånade Beckham på tre månader.

– Varför då inte bara låna en spelare för en match? Eller kanske fem spelare för en final? Var ska det sluta?

En helt klart intressant frågeställning.

Klart är  också att det händer mer i Milan än på länge.

I kväll väntar Reggina hemma medan Inter har Lecce borta. Skulle resultaten gå Milans väg skiljer bara tre poäng mellan Milanos ärkerivaler. Då kan det verkligen hända saker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Av: 

Jennifer Wegerup

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jennifer Wegerup