Svennis hotar att hoppa av

SPORTBLADET

Kräver samtliga stjärnspelare i tränings-
landskampen

1 av 4 | Foto: HAR FÅTT NOG Sven-Göran Eriksson har tröttnat på att inte få tillgång till sina landslagsspelare.

LONDON

Det är ett hot som skakar en fotbollstokig nation.

Sven-Göran Eriksson överväger att hoppa av som förbundskapten för England om klubbarna stoppar sina spelare från att vara med i landskampen mot Australien nästa onsdag.

Det skriver Daily Mail i dag.

Bråket mellan Sven-Göran Eriksson, 53, och de engelska Premier League-klubbarna har pågått en längre tid.

Svensken hotar nu att sluta sitt välbetalda jobb som Englands landslagstränare om han inte får använda de spelare han vill i vänskapsmatchen mot Australien 12 februari.

Flera klubbar hotar nämligen att stoppa sina spelare från att spela i vänskapsmatchen.

Svennis ska ha gjort klart för FA att han känner tillräckligt starkt i frågan att han är villig att överväga sin position om han inte kan/får använda de spelare han tar ut i truppen.

Eriksson börjar tröttna på att stå tillbaka för de stora engelska klubbarna, främst Arsenal och Manchester United. Hans tid med landslagsspelarna har redan begränsats och Svennis anser att han får för kort tid att samla spelarna inför matcherna.

Enda chansen

Matchen mot Australien är Englands enda match innan EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Turkiet nästa månad.

Arsenals manager Arsene Wenger har redan pratat om ett klubbschema.

Han har bett Sven-Göran Eriksson att göra sitt val av spelare med vissa saker i åtanke. Främst kanske nystarten av Champions League, som är strax efter Englands vänskapsmatch, och att Arsenal och Manchester United möts i femte omgången i FA-cupen 15 februari.

Och om Arsenal väljer att stoppa sina spelare (David Seaman, Ashley Cole och Sol Campbell) från landslagets vänskapsmatch så kommer sannolikt Manchester United (Rio Ferdinand, Gary Neville, Wes Brown, David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt) att följa efter eftersom de möts i FA-cupen tre dagar efter landskampen.

Liverpools manager Gerard Houllier går däremot ut och stöttar Sven-Göran Eriksson.

- Eriksson är förståndig nog att förstå det tuffa schemat för spelarna. Mellan 29 januari och 2 mars så har mina spelare tio matcher. Men jag kommer inte att hindra någon från att spela för England. Jag tror att Sven kommer att överväga vår situation, säger Houllier i Daily Mail.

Ulrika Häggroth

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll