Göthberg förde Bajen mot kvalserien

SPORTBLADET

Och Rögle ny tvåa efter seger mot AIK

STOCKHOLM

Med tre mål var Jonas Göthberg den stora matchhjälten då Hammarby slog Björklöven med 4-2 på Hovet.

Hammarby befäste därmed förstaplatsen i superallsvenskan och är nära en plats i kvalserien.

Tre lag, Hammarby, Rögle och Bofors, slåss nu om superallsvenskans två platser i kvalserien. Med en omgång kvar har Hammarby 26 poäng, en mer än de två övriga

Alla Göthbergs mål kom i spel fem mot fyra, ett i varje period. Björklöven var med i matchen fram till början av andra då Steve Potvin kvitterade Göthbergs ledningsmål.

Men när Johan Hägglund satte 2-1 och Göthberg gjorde 3-1 och sedan ökade på till 4-1 i början av tredje var matchen avgjord.

Rögle ny tvåa

Rögle mötte AIK hemma och tog ledningen med 1-0 i första genom Daniel Josefsson. AIK kvitterade i början av andra, Andreas Jämtin, innan Pär Arlbrandt satte 2-1 strax före andra pausen. Arlbrandt spelade sedan fram till Jakob Johanssons 3-1.

Jämtin hann göra ett mål till men vad hjälpte det, Rögle vann med 3-2 och passerade Bofors upp på andraplats.

I Skellefteå var Bofors storväxte målvakt Fredrik Eriksson rena väggen och räddade Karlskogalaget från en klar förlust. Efter full tid var det 0-0 men 2.23 in i förlängningen avgjorde Torsten Yngvesson för gästerna.

Spännande avslutning

Bofors har därmed samma poäng som Rögle men har tre mål sämre målskillnad. I sista omgången på onsdag ställs Bofors mot Hammarby medan Rögle möter Björklöven borta.

Sedan tidigare är Brynäs och Linköping från Elitserien klara för kvalserien.

Björklöven och Skellefteås förluster innebär att dom gör AIK sällskap till play off 1.

Bottenmötet mellan redan avhängda Mora och Oskarshamn vann dalmasarna med klara 8-2 och lämnade samtidigt över sistaplatsen till gästerna.

TT