”Han vinner VM-titeln”

avAnna Andersson

Publicerad:

Trefaldige mästaren: ”Alonso tar sin tredje titel”

VM-ledaren Fernando Alonso - sex lopp återstår

Sex lopp återstår, men redan nu står det klart vem som vinner VM.

I alla fall enligt Niki Lauda.

– Alonso kommer att ta flest poäng för han gör allt rätt, säger den trefaldige mästaren.

– Han är Mr Right.

Till Italien kom Sebastian Vettel som VM-tvåa, han tvingades bryta och Lewis Hamilton vann loppet och tog över platsen som förste utmanare till VM-ledaren Alonso I Singapore var det tvärtom, Hamilton kom dit som tvåa, bröt loppet och Vettel vann och tog över andraplatsen i VM.

Samtidigt plockar Fernando Alonso poäng, nu har han 29 poäng ner till Sebastian Vettel och 45 poäng ner till Lotus Kimi Räikkönen när sex lopp återstår.

Och enligt den trefaldige världsmästaren Niki Lauda är Fernando Alonso den som kommer att vinna VM 2012.

– Han tar helt enkelt rätt beslut.  Han är snabb, ser till att ta bilen i mål. Han är aggressiv när han behöver vara det. Han är Mr Right just nu, säger Niki Lauda till Formula1.com.

Lägger Alonso av?

Han är dessutom övertygad om att vi kommer att få se flera av förarna i toppen ramla bort från titeldiskussionerna mycket, mycket snart - även om det fortfarande anser sig ha en liten chans att vinna titeln.

– Teoretiskt och matematiskt ja, men den stora frågan är väl om Alonso kommer sluta att köra bil, skämtar Lauda.

– Om han lägger ner, ja då kan de andra hämta in avståndet, men varför skulle han göra det? Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta köra på samma sätt som han kört hittills och då kommer listan på de som kan vara med och slåss om titeln snart att minska mycket drastiskt.

Fantastiskt av Kimi

Samtidigt hyllar han Kimi Räikkönen som nu ligger trea i VM, detta utan att han har vunnit något enda lopp. I Singapore gick det inte heller riktigt som man hade hoppats på och uppdateringarna fungerade inte alls. Till tävlingen i Sydkorea planerar Lotus stora uppdateringar när det gäller aerodynamiken och till nästa veckas lopp i Japan handlar det om förändringar på bakvingen, läs en dubbel DRS.

– Det som är så spännande med Kimi  är att han kom tillbaka och inte behövde någon tid för att hitta rätt. Det känns som om han egentligen aldrig varit borta. Det är fantastiskt, säger Niki Lauda.

– Han var med och slogs i toppen direkt och mer kan man inte begära.

Han är också den enda som fortfarande har chansen att bli mästare - utan att han vunnit ett enda lopp.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1