Stängs av efter hån mot transsexuell

SPORTBLADET

UFC: "Vi är chockade"

Foto: Mitrione fajtades i UFC Sweden i Globen, nu stängs han av.

I lördags slog han en rekordsnabb knock i Globen. I dag stängs MMA-proffset Matt Mitrione, enligt amerikansk media av från UFC efter att ha kallat en transsexuell MMA-kollega för ”sociopatiskt, äckligt freak”.

Matt Mitrione är känd för att prata fort, men det här gången borde han kanske varit tyst. I en intervju med radioprogrammet The MMA Hour fick han frågan hur han ställde sig till kontroversen kring den transsexuelle MMA-fightern Fallon Fox. Och Mitrione höll inte tillbaka med sin avsky mot Fox. ”Han är ett lögnaktigt, sjukt, sociopatiskt och äckligt freak” kommenterade Mitrione, något som fått UFC att gå i taket och nu stänger man av tungviktaren i väntan på utredning.

"Chockade"

I ett pressmeddelande från UFC tar organisationen i skarpa ordalag avstånd från Mitriones uttalanden. I pressmeddelandet säger man sig vara "chockade" och kallar uttalandena för ”stötande” och ser det som ett ”brott mot organisationens uppförandekod”.

Fox kontroversiell

Kontroversen kring Fallon Fox har fått stor uppmärksamhet i USA. Fox föddes som man men genomgick könsbyte under 2006. Sex år senare gick Fox sin första professionella MMA-match, som kvinna, och för en dryg månad sedan gick hon sin andra. Problemet - hon hade inte berättat om sitt könsbyte. Frågan är nu huruvida hon ska tillåtas att fortsätta gå MMA-matcher som kvinna eller om hennes licens ska dras in. Bland annat UFC-kommentatorn Joe Rogan har uttrycks sig mycket kritiskt till Fallon Fox som professionell kvinnlig MMA-fighter.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA