Rosenqvist slog banrekord i Spanien

SPORTBLADET

Imponerade stort när han vann i Valencia

Foto: Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist vann i Valencia.

Felix Rosenqvist fortsätter att imponera.

Med en seger och ett nytt banrekord.

– Ett av mina bättre race, allt fungerade, säger han.

Åter igen fick 20-årige Felix Rosenqvist kliva högst upp på prispallen. Senast var det när F3 Euro Series och EM gästade Zandvoort och den här gången var det i Valencia, Spanien. Han kontrollerade söndagens lopp från start till mål och vann med fem sekunder före Daniel Juncadella.

Samtidigt satte han ett nytt banrekord – 2,3 sekunder snabbare än det tidigare rekordet.

– Ett av mina bättre race hittills, och jag vill verkligen tacka Mücke Motorsport för en fantastisk bil den här helgen, säger Felix Rosenqvist.

– För en gångs skull fungerade allt som vi hade tänkt oss, och när jag väl hade tagit ledningen från Daniel (Juncadella) in i första kurvan kände jag mig otroligt komfortabel. Jag kunde rycka till mig en lucka på ett par sekunder redan på det första varvet, och sedan handlade det om att inte göra några misstag. Att dessutom kunna sätta ett nytt banrekord här i Valencia, som är en bana jag trivs på, gör det hela ännu lite bättre.

Bestraffning kostade honom segern

Svensken var tvåa i kvalet och hade ledningen i det första loppet , men bestraffades av domarna sedan han stått för långt fram i startuppställningen och han tvingades köra igenom depån en extra gång. Det gjorde att han slutade på 13:e plats och i det andra racet var han åtta. 

I det tredje föll sedan alla bitarna på plats, han vann överlägset och satte ett nytt banrekord.

– Inledningen på helgen var en mardröm, men det gör bara segern i dag ännu skönare.

– Jag är säker på att vi hade kunnat vinna även det första racet om det inte hade varit för bestraffningen, men man kan inte få allt och vi har i alla fall bevisat att vi varit snabbast på banan den här helgen. Nu ser jag fram emot säsongsfinalen!

Årets sista deltävling avgörs på Hockenheim, i Tyskland den 19-21 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport