Sparkad för attack mot journalister

Här är inlägget som fick skidförbundet att agera

Bilder på lättklädda kvinnor på sociala medier och ett omtalat strippsklubbsbesök.

När Kevin Bäckström sedan gick till verbal attack mot två journalister fick skidförbundet nog och portar 20-åringen från landslaget.

– Jag var lite sur där, säger Bäckström till Sportbladet.

I mitten av oktober fick landslagsåkaren i snowboard Kevin Bäckström stor uppmärksamhet sedan han, och landslagskompisen Tor Lundström, lagt ut bilder från ett strippklubbsbesök. 20-åringen har även uppmärksammats för att ha publicerat lättklädda bilder på kvinnor på sitt Instagram-konto.

”Tycker inte om att de skriver skit om mig”

Men det är det blogginlägg som publicerades i dagarna som nu fått Svenska skidförbundet att agera och porta 20-åringen från landslaget.

– Det är inte strippklubben som är det fällande utan mer vad som levererats på blogg och Instagram. Det eskalerade i går då han gick till angrepp mot två journalister från Nyheter 24, säger Olle Danielsson, sportchef för snowboard, till Sportbladet.

Det var det som fick bägaren att rinna över?

– Ja.

Inlägget är numera raderat men Sportbladet har kommit över en bild på det. Där beskriver Bäckström en av de två journalisterna som att se ut som ”en tävlingshäst” och ”ha blivit mobbad i skolan”. Den andre beskrivs av snowboard-åkaren som ”fet” och att ”se ut som en nallebjörn”

– Jag var lite sur där. Jag tycker inte om att de skriver så mycket skit om mig, säger Bäckström.

Vad har de skrivit menar du?

– Det att vi är sunkiga och massa sånt.

Tycker du själv att du gick över gränsen?

– Jag vet inte om jag vill kommentera det där. Det är borta nu i alla fall och det är tråkigt att det blev som det blev.

”Tycker om kvinnor”

Bäckström har själv reagerat kraftfullt mot de som i sin tur anklagat honom för att ha en snedvriden kvinnosyn.

– Det finns de som skriver att jag är kvinnohatare och det är jag absolut inte. Jag menar absolut ingenting illa mot kvinnor, jag tycker om dem jättemycket. Det är tråkigt att vissa ser mig som kvinnohatare.

Vill du tillbaka till landslaget?

– Ja, jag ska tänka över det här. Men vi får se. Det hade varit kul.

– Jag tycker självklart att allt det här är jättetråkigt. Det är inte alls kul. Men det är som det är och går inte att ändra på just nu. Jag kommer att fortsätta åka snowboard och köra de tävlingar jag tänkte köra samt filma på som jag gjort innan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.