Motorsport

Ogier: ”Har varit en otroligt dag”

avAnna Lindbäck

Toppar Svenska rallyt – Hirvonen körde bort sig

Foto: REUTERS
Sébastien Ogier.

Karlstad. Mikko Hirvonen körde bort sig direkt.

Men inte Sébastien Ogier – Volkswagenföraren har vunnit fem sträckor och toppar Rally Sweden efter den andra tävlingsdagen.

– Det har varit en otrolig dag, säger ledaren.

Sébastian Ogier har dominerat Rally Sweden under fredagen. Fransmannen har noterats för fem sträcksegrar och har inte råkat ut för några incidenter överhuvudtaget. Efter SS7, Vargåsen 2, leder Volkswagenföraren rallyt 32 sekunder före landsmannen - och den tidigare teamkamraten - Sébastien Loeb.

– Det har varit en otrolig dag för oss och vi har haft en bra känsla. Bilen har varit perfekt, Ogier.

Hemmahoppet Pontus Tidemand har imponerat under den andra tävlingsdagen. På SS7 klockades han för startfältets sjunde bästa tid.

– När vi har bra grepp så kör vi riktigt snabbt och det har varit en riktigt bra dag. Det har varit kul att se så mycket folk ute med svenska flaggor. Vi är jättenöjda med fredagen och den blev bättre än vad vi hade räknat med, säger Tidemand.

”Använde däcken för tidigt”

Värmlänningen slutade på en sjätteplats på SS8 och ligger på samma placering i totalen.

Mads Östberg och hans svenska co-driver Jonas Andersson körde in på en andraplats på SS7 och tog en femteplats på SS8.

– Jag använde mina däck för tidigt så mot slutet fanns det ingenting kvar. Därför var jag tvungen att ta det lite lugnare. Trist att vi fick en så tråkig start, men under eftermiddagen har det gått bra. Vi har ändå bra fart så vi kan komma i kapp Latvala och Loeb men Ogier är för snabb, säger norrmannen.

Fjolårsvinnaren Jari-Mati Latvala, Volkswagen, var inte helt nöjd efter SS7. Den finländska stjärnan åkte på teknikstrul och kunde inte kommunicera med sin kartläsare under den första milen.

Mikko Hirvonens vinstchanser är borta sedan han kraschade i en snödriva på SS2. Men Citroënföraren, som ligger 25 minuter bakom Ogier, får trösta sig med att han han var snabbast på den avslutande superspecialen på Färjestads travbana.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally