Nordfeldt skadad på träningen

SPORTBLADET

Tänkt att ersätta avstängde Isaksson

1 av 3 | Foto: Kristoffer Nordfeldt skadade sig på dagens träning.

Svenska landslaget har målvaktskris inför tisdagens VM-kvalmatch mot Färöarna.

På söndagens träning skadade Kristoffer Nordfeldt knäet.

Johan Wiland samt Pär Hansson har redan lämnat återbud och Andreas Isaksson är avstängd.

– Knäet låste sig och han är på sjukhuset nu för att kolla vad det är, säger Erik Hamrén.

Andreas Isaksson varnades i förlustmatch 1-2 mot Österrike och är avstängd i tisdagens match mot Färöarna. Det skulle ge Kristoffer Nordfeldt chansen från start.

– Man förstår att man kanske får spela. På så sätt var det kul att höra (att Isaksson var avstängd) på det sättet. Men man är aldrig helt säker på att få spela, samtidigt har jag en bra säsong bakom mig och gjorde det bra i Slovakien (i landskampen) så möjligheten finns, sa Nordfeldt inför söndagens träning.

Men en bit in på den hände som inte fick hända. Nordfeldt slängde sig efter ett skott från Sebastian Larsson och blev liggande.

”Såg inte bra ut”

Lagkamraterna var snabbt framme innan det medicinska teamet också anslöt. Samtidigt som spelet fortsatte lindades Nordfeldt runt höger knä.

Efter ett antal minuter fick 23-åringen sedan linka av planen med stöd av två ledare.

– Det såg inte speciellt farligt ut men något hände när han landade. Knäet låste sig och han är på sjukhuset nu för att kolla vad det är. Jag tänker inte spekulera men det såg inte bra ut i alla fall. Vi får se vad de säger efter magnetröntgen, säger Erik Hamrén.

Kommer ni kalla in någon ersättare?

– Jag ska säkert det. Men jag måste få kolla vilka som är tillgängliga innan jag säger något.

Pär Hansson?

– Hans hustru är höggravid. Det var väl på gång då men jag har inte hört något mer. Jag måste kolla med honom och kolla med några andra också vad det finns för alternativ.

Mitov kan bli aktuell

Nu återstår endast en målvakt i Erik Hamréns trupp: 22-årige David Mitov Nilsson från IFK Norrköping som aldrig gjort en landskamp. Detta sedan Johan Wiland (axelskadad) och Pär Hansson (som ska bli pappa) tidigare lämnat återbud.

– Han har varit med på tre samlingar men inte gjort någon A-landskamp. Det är något jag få ha i beaktande också, säger Hamrén och fortsätter:

– Han har gjort ett bra intryck och han gör det riktigt bra i allsvenskan. De samlingar han varit med oss, även om han inte har gjort någon match, har han gjort riktigt bra.

Är det en andremålvakt du söker nu?

– Som jag sa, vi ska kolla på det. När jag fattar ett beslut får ni reda på det.