Eriksson överlägsen i jakten på mästartiteln

Publicerad:

SPORTBLADET

- Jag ser fram emot finalen, säger Lotusföraren

Foto: Mattias Persson
Foto: Mattias Persson

Han hade chansen att vinna titeln.

Men den försvann i en krasch.

Nu ska Jimmy Eriksson bli mästare om två veckor.

Skåningen som kör tyska F3 hade chansen att vinna årets mästartitel under tävlingshelgen på Nürburgring, men sedan han kolliderat med teamkollegan Kimiya Sato i det andra loppet och fått noll poäng där så tvingas han nu vänta.

Titeln lär med största sannolikhet bli hans i samband med finalen på Hockenheim om två veckor.

– Det är klart att det hade varit skönt att avgöra mästerskapet redan den här helgen, men det viktigaste för mig är att faktiskt göra det - var eller när är mindre intressant, säger Jimmy Eriksson som kör för Lotus och som har dominerat säsongen.

– Jag är inte helt nöjd med hur den här helgen utvecklade sig, eftersom att vi egentligen hade bättre fart än vad resultaten visar. Jag hade en riktigt bra tid på gång i kvalet som hade räckt för att åtminstone utmana om pole position, men fick mitt varv saboterat av en konkurrent i den sista sektorn och kvalade in som fyra istället. Tyvärr blev vi ganska begränsade av det, det är väldigt svårt att köra om på Nürburgring, särskilt i topp fem. Överlag måste vi ändå rent fartmässigt betrakta det här som en positiv helg.

En tredjeplats

Under helgen nådde han som bäst en tredjeplats. Han var fyra i det första loppet, bröt det anda och var sedan trea i det sista. Det gör att han under finalhelgen på Hockenheim bara behöver ta tre av maximalt 75 poäng på tre lopp - samtidigt måste den svåraste konkurrenten Lucas Auer vinna samtliga tre lopp.

– Jag ser fram emot finalen, och känner mig lugn inför avgörandet, säger Jimmy Eriksson.

–  Jag vet att jag har en väldigt bra situation, men om det är något jag har lärt mig i den här sporten är det att aldrig ta ut någonting i förväg. Vi har fortfarande ett jobb att utföra på Hockenheim, och dessutom vill jag gärna avsluta säsongen på bästa tänkbara sätt. Vi har tagit ett steg framåt med bilen den här helgen och vi kommer fortsätta att sikta lika högt som vanligt.

Säsongsfinalen avgörs den 28-30 september på Hockenheim i Tyskland.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN