Kom ut som gay – kastades ut från skollaget

avKalle Karlsson

Publicerad:
Foto: SCANPIX
Jamie Kuntz.

Amerikanske Jamie Kuntz kom ut som homosexuell.

Då sparkades han från sitt collagelag.

– Coachen gav mig ett brev i handen och sa att han kastade ut mig för att jag var skadlig för laget, säger han.

Jamie Kuntz, 18, drömmer om att bli proffsspelare i amerikansk fotboll.

Den drömmen ser ut att krossas efter att han kastats ut från sitt collagelag i North Dakota.

Enligt Jamie Kuntz är motivet att han kom ut som homosexuell efter att lagkamraterna sett honom kyssa sin pojkvän.

– Coachen sa att han inte brydde sig om hur folk levde sina liv, men det var ett stort misstag att göra det under en fotbollssamling, berättar Jamie Kuntz för sajten The Stranger.

Incidenten som upprörde lagledningen skedde under en bortaresa i Colorado. Jamie Kuntz följde matchen från pressläktaren. Hans pojkvän var på plats.

– Vårt lag blev totalt överkört. Jag gissar att jag blev uttråkad så jag kysste min pojkvän och några i laget råkade se det.

Bad om ursäkt

Direkt efter matchen konfronterades han av headcoachen Chuck Parsons. Jamie Kuntz förnekade att han kysst mannen på läktaren och förnekade att han var gay.

Senare skickade han ett sms till coachen där han erkände han att det var så. Nästa morgon kallades han till ett möte.

– Jag sa att jag gjort ett stort misstag och bad om ursäkt för att jag ljugit. Då gav coachen mig ett brev i handen och sa att han kastade ut mig för att jag var skadlig för laget. Jag var en distraktion, berättar Jamie Kuntz.

I brevet står, enligt The Stranger, att coachen har rätt att kasta ut spelare som gör sig skyldig till förseelser som skadar laget. Det inkluderar bland annat kriminella handlingar och att ljuga för coachen eller annan skolpersonal. Det står också att beslutet grundar sig på incidenten som skett under fotbollsmatchen och ”för att Jamie valde att fara med osanning när han konfronterades”.

”Inte distraherande”

Jamie Kuntz går inte kvar på skolan längre. Skolans företrädare vill inte kommentera ärendet eftersom de inte ”kommenterar elever som inte längre går på skolan”.

– Det är patetiskt att säga att Jamies sexuella läggning inte hade något att göra med att han sparkades från laget, säger Cyd Zeigler från Outsports.com, en webbaserad gay-sajt till The Stranger.

– Att kyssa någon under en match är inte distraherande om det inte handlar om en gay-kyss.

Enligt Jamie Kuntz har andra spelare i laget brutit mot skollagets stadgar, bland annat dömts för brott, utan att kastas ut.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NFL