Sportbladet

Nu kan du tipsa om uppgjorda matcher

Av: 

Adam Bäck

SPORTBLADET

Riksidrottsförbundet lanserar ny tipsfunktion

Riksidrottsförbundet söker nya vägar för att komma åt problemen med matchfixing.

I dag lanserar det en funktion för att göra det enklare att tipsa om uppgjorda matcher.

– Hjälps vi inte åt genom att informera när vi har misstankar kan matchfixing fortsätta att förstöra idrotten, säger Birgitta Ljung, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Problemen med uppgjorda matcher har uppdagats i flera fall den senaste tiden. Uppdrag Granskning avslöjade i oktober ett gäng uppgjorda matcher i de lägre divisionerna i Sverige. Senast i tisdags greps två domare efter misstänkt  inblandning i matchfixing. Idag öppnar Riksidrottsförbundet en tipsfunktion där man kan höra av sig anonymt om man har misstankar om en uppgjord match.

– En av svårigheterna ligger i att få fram information om misstänkta fall. Idrotten behöver personer som vågar kliva fram och berätta om det man känner till, säger Birgitta Ljung.

Mail, telefon eller formulär

Tipsfunktionen är öppen dygnet runt och har tagits fram av RF tillsammans med Seccredo AB. Meningen är att man på ett enkelt sätt ska kunna höra av sig via mail, telefon eller ett webbformulär. Vill man vara anonym är det också möjligt.

– Förhoppningen är att tipsfunktionen ska vara ett naturligt hjälpmedel för både personer inom idrotten och allmänheten att tillsammans ta ansvar och våga berätta om eventuella misstankar om matchfixing, säger Birgitta Ljung.

Länken till tipsfunktionen tillsammans med mer information finner du här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert: