Innebandy

Måstematch – då blev det utklassning

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Sirius körde över Växjö

Sirius behövde vinna för att hålla liv i slutspelsdrömmen.

Då körde laget över Växjö och vann med 8-0.

– Det var kanske bästa matchen för säsongen, säger stjärnan Billy Nilsson.

Med fem poäng upp till slutspel med bara fem matcher kvar att spela så var det vinna eller försvinna i slutspelskampen för Sirius i hemmamötet med seriesjuan Växjö, ett av lagen som man jagar.

Men någon slutspelskramp var det inte tal om.

Istället körde Sirius över Växjö och vann med förkrossande 8-0.

– Superkul så klart. Det var en bra match, kanske till och med den bästa i år, säger Sirius-stjärnan Billy Nilsson.

– Hade vi förlorat den här matchen hade vi nog fått glömma slutspel. Idag gör många sin bästa match för säsongen. Vi hade fyra raka förluster innan detta, så det var verkligen en uppryckning.

Siffrorna rann iväg

Hemmalaget hade 4-0 efter två perioder och i mitten av sista perioden tog Växjö ut målvakten i ett försök att närma sig. Då rann siffrorna iväg.

– Vi var riktigt tända och visste hur viktigt det här var. Det verkade som Växjö var mer tagna av allvaret. De fick inte till något spel alls. De kändes inte redo.

Billy Nilsson själv dunkade in tre bollar och har gjort en kanonsäsong och är en stor del i Sirius framgångar och jakt på första slutspelet någonsin.

Ifjol lirade han andrafiolen bakom stjärnkedjan med Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström i SM-mästarna Falun, men i Sirius är han den mest glänsande stjärnan.

– Det rullar på. Det säger sig självt att man växer med mer speltid och förtroende. Jag jobbar på och vill in i landslaget. Jag är glad men inte nöjd förrän vi når slutspel, säger poängmaskinen.

Kan snuva rivalen

Faktum är att Sirius kan snuva Uppsala-rivalen och nya seriesjuan Storvreta – allmänt ansedd som innebandy-storebror i stan – på en slutspelsplats. Fyra poäng skiljer inför derbyt i nästa omgång.

– Sirius har ju nosat på slutspel innan men att Storvreta kan missa är ju något nytt, säger Nilsson. 

Vore det extra skönt att snuva dem på en slutspelsbiljett?

– Jag personligen struntar i det och vill bara spela slutspel, men det finns nog många som är uppvuxna med Sirius som skulle gilla det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy