Landslagsstjärnan till Bilbao Basket

SPORTBLADET

”Jag är lite förvånad själv”

Foto: MOT EUROPA Tobias Borg.

Tobias Borg lämnar basketligan och Södertälje Kings.

Landslagsmannen är klar för Bilbao i spanska högstaligan.

– Jag är lite förvånad själv, men det är bara att tacka och ta emot, säger 21-åringen.

Tobias Borg har varit en av ligans bästa spelare de senaste säsongerna. 21-åringen ville testa vingarna utomlands redan förra säsongen, men efter guldet 2013 stannade han i Södertälje Kings och blev återigen mästare med klubben.

Men nu lämnar Borg Sverige. Landslagsmannen är klar för Bilbao Basket som spelar i spanska högstaligan. Det enda som saknas är en underskrift.

– Jag har inte signat än, men det är mer eller mindre klart. Det är kul att det äntligen händer något. Jag har väntat hela sommaren, men det har inte kommit något konkret. Nu har det gjort det och det är extra roligt att det är ett sådant lag. Jag är lite förvånad själv, men det är bara att tacka och ta emot, säger Borg och fortsätter:

– Det är kul och en riktig utmaning för mig.

”Får se om det räcker”

Innan han drar i väg till Spanien väntar dock avslutet på EM-kvalet. Sverige har fortfarande en liten chans att ta sig till mästerskapet, men då krävs först och främst seger mot Rumänien och Slovakien.

– Det är klart att det har varit tuffa förluster för oss, men vi har en liten chans så det är klart att vi tänker ta den. Om det räcker får vi se, vi får förlita oss på några andra resultat, säger Borg.

Södertälje har sedan tidigare tappat John Roberson, Martin Pahlmblad och Assene Sene. Mästarna har dock amerikanen Andre Jones, Raven Barber, Darko Jukic och landslagsspelaren Carl Engström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket