Sverige till final – utan Sjöström

Foto: Bildbyrån
Jennie Johansson växlar med Ida Lindborg i försöket.
SPORTBLADET

BERLIN. Jobbet utfört, Sverige är i final.

Morgonens lagkappsförsök gick utan missöden.

– Det kändes bra, säger Jennie Johansson.

Ulrika Sandmark, förbundskaptenen, valde att vila ankaret Sarah Sjöström i morgonens försöksheat, och räknade kallt med att resterande laget skulle kvala in ändå.

Det gick smärtfritt.

Ida Lindborg inledde med en kanonsträcka på 100 rygg, sitt näst snabbaste lopp någonsin och 1.01,31, och resten av laget hängde på.

– Vi gick in för att ta oss vidare till final, det var vår uppgift, säger Jennie Johansson, som värmde upp inför kvällens final på 50 bröst med 1.06,89 på dubbla distansen.

”Känner mig rätt bra”

Louise Hansson (60,09 i fjärilsimmet) och Michelle Coleman (53,54 i frisim) avslutade med att simma in Sverige som tredje lag till finalen på 4.01,83. Starka Danmark toppar på 3.59,82.

– Jag känner mig rätt bra. Jag hade en bra hemgång, så jag känner mig stark, säger Coleman, som är sliten efter en hård tävlingsvecka.

– Det är en stor skillnad mot att simma tvåhundra. Det finns tillräckligt kvar för att göra en bra hundring i kväll.

”Måste vara på topp”

Då lär Sarah Sjöström gå in på en av sträckorna, för att simma mot prispallen. Sverige behöver full utdelning i kvällens finaler (50 bröstsim, 4x100 medley, 50 frisim) för att nå förhandsmålet på tio medaljer.

– Vi måste vara på topp för att ta medalj, säger Jennie Johansson.

Herrarna då?

En hyfsad simning utan toppar, en 78 hundradelar över målet på 3.40 – och en tolfte plats, en och en halv sekund ifrån en finalplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning