”Jag kanske är född med fel kön”

SPORTBLADET

Stor intervju med tyska stjärnskottet Natalie Hof: ”Lekte alltid med killar”

1 av 3 | Foto: Natalie Hof

BARCELONA. Hon kan bli pokerns nya superstjärna.

För Sportbladet Poker berättar PokerStars Natalie Hof om sin nya pojkvän, livet på EPT-touren, sorgen efter vännen Johannes Strassmanns död och hur är det är att vara kvinna i en minst sagt mansdominerad bransch.

– Jag kanske är född med fel kön, säger hon.

Natalie Hof har rest runt på EPT-touren under flera år. Men det är inte förrän nu hon sätter sig vid pokerborden. 28-åringen, som tidigare jobbat som tv-presentatör, har sadlat om och blivit spelare och ansikte utåt för PokerStars.

– Det känns roligt och utmanande, säger hon.

”Lekte alltid med killar”

Men tyskan är ingen nybörjare när det kommer till poker. Under teologistudierna levde hon på kortspelet medan vännerna jobbade som servitriser.

– Det kändes enklare än att slita på en resturang, säger Natalie och skrattar.

Du är en kvinna i en minst sagt mansdominerad bransch. Är det ett hinder eller en fördel?

– Jag bryr mig inte. När jag var barn lekte jag alltid med killar, spelade biljard och åkte skateboard. Jag kanske är född med fel kön, jag är mer manlig än kvinnlig.

– Ärligt talat tror jag många av killarna blir osäker när en vacker kvinna kommer och sätter sig vid bordet. Alla tror att jag är sämre och det gör att jag måste bevisa att jag är bra och det är bara roligt.

”Många träffar sin partner på jobbet”

Natalie är i startgroparna av sin pokerkarriär, ändå är hon säker på att hon inte kommer spela professionellt i framtiden. Det kan dock bli svårt – hennes två senaste pojkvänner är pokerspelare. Den nuvarande, Pius Heinz, har spelat in över 50 miljoner kronor och är en av tysklands största pokerprofiler.

– Många träffar sin partner på jobbet, och det här är ju mitt jobb. Men är det något fel att vara ihop med en pokerspelare? Det är bättre att bo ihop när båda har samma intresse.

”Kan knappt förstå vad som hänt”

Som både spelare och tv-presentatör på EPT-toruen känner Natalie de flesta. När vännen och kollegan Johannes Strassmann hittades död i Ljubljanica-floden i Slovenien med spår av otillåtna droger i kroppen kunde hon inte förstå vad som hade hänt.

– Jag kände honom genom jobbet. Han var en så bra människa och framgångsrik spelare så när jag såg vad som hade hänt blev jag så klart chockad. Men det går tyvärr inte att ändra det som har hänt.

Hur var han som person?

– Han var snäll mot alla och gick alltid runt med ett leende på läpparna. Han levde så hälsosamt och tog hand om sin kropp så jag kan knappt förstå det som har hänt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker